Lubuntu vs Xubuntu

Daha fazla  
Elimde çok eski laptop var Windows 8.1 64 Bit kurulu tek yapılacak şey YouTube izlemek, onu bile kasa-kasa yapıyor fark edecekse Linux kuracağım bunlar çıktı önüme, hangisi daha hafifse onu kuracağım. Dual boot falan yapmam iyi olur mu? Anlatırsanız çok iyi olur, zira daha önce uzun süreli Linux kullanmışlığım olmadı ve hiçbir zaman Dual boot yapmadım.

Lubuntu daha iyi olur fakat sistem özelliklerini yazarsanız daha iyi bir şey önerebiliriz. Ayrıca Windows 7 Home Basic 64 bit daha iyi olabilir. Eski sistemlere uyumlu ve malum az donanım harcıyor. Firefox falan kullanırsanız canlanabilir. Tarayıcı olarak pek bilmiyorum ama dediğim sistem + güzel bir tarayıcı kombosu iyi gidecektir.

@Pixel_less Hocam aslında Linux veya Windows farketmez Youtube falan izleyeceğim bir de yakında tatile gideceğim film arşivledim onları kasmadan izletsin yeter. Tam özelliklerini hatırlamıyorum ama çok eski, 2 gb ram falan vardı.

@Maomao En hafifi hangisi hocam, zaten bir tek Youtube, film falan izleyeceğim personalization falan yapmam.

@Pixel_less Hocam aslında Linux veya Windows farketmez Youtube falan izleyeceğim bir de yakında tatile gideceğim film arşivledim onları kasmadan izletsin yeter. Tam özelliklerini hatırlamıyorum ama çok eski, 2 gb ram falan vardı.

@Maomao En hafifi hangisi hocam, zaten bir tek Youtube, film falan izleyeceğim personalization falan yapmam.
Dedikleriniz arasından Lubuntu. Windows olarak dediğim sistemi deneyebilirsiniz. İki işletim sistemi de zaten dediklerinizi sisteme göre yapabilecek işletim sistemleri. Hangi kurulum daha kolay geliyorsa önce onu deneyin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı