Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta büyük patlama

"Beyrut limanının son hali..."

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videodan sonra kasıtlı yapılmış bir şeymiş gibi geldi. Haberleri okumadım; bu patlama neyin nesi?

Ülkeyi karıştırmak için yapıyorlar bunları. Beyrut limanında olmuş bu patlama. Liman ticaret yeridir. Güçsüz ülkelerin ekonomilerini çökertip sonra mandamıza alıyoruz deyip ülkenin kaynaklarını sömürmek için güçlü ülkeler yapıyorlar.
Zaten küçük bir ülke baya zarar verecektir.

Bu videodan sonra kasıtlı yapılmış bir şeymiş gibi geldi. Haberleri okumadım; bu patlama neyin nesi?
Limanda olmuş galiba net bilgi sahibi değilim.

"Lübnan Sağlık Bakanı: Patlamada en az 30 kişi hayatını kaybetti, yaralı sayısı 3.000’i aşmış durumda."

"Patlamaya ilişkin oldukça akla yatan bir senaryo. Lübnan’daki yetkililerin vurdumduymazlığı patlamanın esas sebebi gibi gözüküyor. Yaklaşık 12 yıl önce batmak üzere olan bir gemiden kurtarılan amonyum nitrat Liman’daki 12 numaralı hangarda depolanmış."

"Lübnan medyasından El Mayadin'e göre patlamanın gerçekleştiği depoda “ele geçirilmiş halde bulunan patlayıcı maddelerin ağırlığı 50 ton’dan fazlaydı."

"Beyrut limanında meydana gelen patlama sonrası, deponun bulunduğu alanda dev bir krater oluştu."
EepoWG8XgAIPR_K.jpg

Allah'ım sen bizi koru. 😱😱🤯.
Amin.

Lübnan Sağlık Bakanı Hasan, "Beyrut Limanı'nda dün meydana gelen patlamada ölü sayısı 113'e yükseldi, ayrıca yaklaşık 4 bin yaralı onlarca da kayıp var." dedi.

Türkiye yardım götürecekmiş.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İlginç...

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı