Çözüldü LXDE Hangi görüntü yöneticisi aktif nasıl anlarım?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Bu komutla öğrenebilirsiniz. Lxde için en uygunu lxdm olur.
grep '/usr/s\?bin' /etc/systemd/system/display-manager.service

Örnek olarak gdm devre dışı bırakıp lxdm aktivasyonu şu şekilde yapılır.
sudo systemctl disable gdm sudo systemctl enable lxdm sudo reboot
Konu başlığı ile içeriğin birbirinden bu kadar farklı olması moderatörün hatası diye düşünüyorum. Başlık aşırı anlamsız çünkü. Hangisinin uygun olduğunu anlamak için bir yöntem var mı bilmiyorum. Deneyerek bulmanız gerekiyor. Terminalden farklı masaüstü ortamlarına geçiş yapabiliyorsunuz ama tavsiye edilmiyor. Baştan kurulum ile geçiş yapılması öneriliyor. Dilerseniz deneyin derim. Sisteminiz yetersiz ise XFCE kullanabilirsiniz. LXDE nin görüntüsü göze hiç hitap etmiyor. En azından bana hitap etmiyor.

@Danzo Neden tavsiye edilmiyor? Ben bütün masaüstlerini denedim neredeyse bu sayede.
LXDE3.png

@yolcu Teşekkür ederim. Çözüldü.

Son düzenleme:
Bende LXDE var, benim için en uygun görüntü yöneticisi nedir? Onu nasıl aktifleştirebilirim?

Lxde uygulamaları

Giriş yöneticisi= Lxdm (/etc/lxdm/lxdm.conf dosyasıyla kontrol edilir)
Başlangıç yöneticisi= Lxsession ("Lxsession için ön tanımlı uygulamalar" ile kontrol edilir)
Arka plan yöneticisi= Pcmanfm (Masaüstü tercihleri ile kontrol edilir)
Dosya yöneticisi= Pcmanfm
Bildirim yöneticisi= Pcmanfm
Metin editörü= Leafpad (yerine Mousepad tercih edilebilir)
Panel= Lxpanel
Güç yöneticisi= Xscreensaver
Pencere yöneticisi= Openbox (kullanıcı oylamasında birinci geldi)

Aklıma gelen şimdilik bu kadar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı