LYS yerine DGS

Makaleler
2
Daha fazla  
Merhaba beyler, belli zaman önce Ygs, Lys hazırlanmaya başladık. Alacağımız notla Marmara, İstanbul üniversitesi 4 yıllık bilgisayar mühendisliği kazanabiliriz. Ama tanıdığımız biri 2 yıllık okuyor ve dgs sınavına hazırlanıyor, bize hedefini anlattı. Bu sınav Ygs'den daha kolay, rakiplerimiz sınava hazırlanmayan insanlar, daha fazla süre var. İşte bu Dgs'nin sorularına baktık, baya kolay. Çalışarak yapacağımız net ortalamasını yazdık ve 360 gibi puanlar çıktı. Daha sonra Dgs kontenjan ve puanlarına baktık, Boğaziçi 345, İTÜ 340, ODTÜ 330, YTÜ 310. Açıkçası bizi çok cezbetti. Dershane ve çalışmayla o puandan daha iyisini bile yapabileceğimizi düşünüyorum. 2+1+4 yıl olarak okunuyormuş, İngilizceyi'de zaten halletmeye başladık, o yüzden bir yıl az okuyacağız. Mesleki derslerde üstten ders alarak dahada erken bitirebilme ihtimalimiz var.
Şimdi biz 4 yıllık mühendisliği kazanabiliriz ama bu okullarda okumak için hedef olarak Ygs-1 + Dgs hedefleyerek gidersek o okulu çok rahat şekilde kazanırız. Hani şimdi bizim atladığımız bir yer mi var ? Bu kadar kolay olmamalı diye düşünüyorum. Bizim okul mezunlarından daha önce böyle yapanlarda varmış ve kazanmışlar. Dgs sınavına baktım 8. sınıf ve 9. sınıf derleme gibi bir şeydi. Lys alabileceğimiz puan 400.
@BilgisayarKurdu @Murat5038 Hocam sizin bu işler hakkında bilginiz var mı ? Lys ile ortalama üniversite kazanmak yerine en iyi üniversitelerden birine girmek için Dgs'ye girmek için myo okumak ? O notun fazlasını yapacağımızdan şüphem yok.

Sınavlar ve üni.. konusunda fazla bilgi sahibi değilim. Ancak ..... üniye girmek için kaç not lazım vs gibi sorular sorarsan araştırmacı olduğumdan bulabilirim. Yoksa hangi üni.. iyidir hangi dersler ve neler gerekli dersen bilgili değilim.

Bak ben Marmara Üniversitesi 2 yıllık Bilgisayar Programcılığı okuyorum. Sen Marmara'da 4 yıllık Bilgisayar Mühendisliğine girebiliriz falan demişsin, o kdar akıllıysan DGS ile kafanı yorma.

DGS sınavı YGS'den daha kolay falan değil, YGS kadar basit bir sınav değil o sınav. Ayrıca DGS kontenjanına baktın mı hiç? Kontenjan çok az ve bu yüzden yüksek puanlar ile alım gerçekleşiyor.

İstanbul için 4 yıllık Bilgisayar Mühendisliği kazanabilecek seviyedeysen sakın tembellik yapma. İl dışı 4 yıllık tutsa bile git, tembele kaçma.

Bak ben Marmara Üniversitesi 2 yıllık Bilgisayar Programcılığı okuyorum. Sen Marmara'da 4 yıllık Bilgisayar Mühendisliğine girebiliriz falan demişsin, o kdar akıllıysan DGS ile kafanı yorma.

DGS sınavı YGS'den daha kolay falan değil, YGS kadar basit bir sınav değil o sınav. Ayrıca DGS kontenjanına baktın mı hiç? Kontenjan çok az ve bu yüzden yüksek puanlar ile alım gerçekleşiyor.

İstanbul için 4 yıllık Bilgisayar Mühendisliği kazanabilecek seviyedeysen sakın tembellik yapma. İl dışı 4 yıllık tutsa bile git, tembele kaçma.
Bu yolu düşündükten sonra tanıdık abilerimiz de sizin gibi dedi. Hedefini o üniversiteler yap, o üniversiteyi kazanamazsan 4 yıllık girdikten sonra üniversite 2'ye geldiğinde bir daha denersin dediler. Aslında yazılımcılar olarak hepimiz mantklı düşünüyoruz ve buna bağlı olarak hareket ediyoruz. Ne kadar çalışırsak o kadar puanı alabiliriz. Hedefimizi yükselttik bu yüzden geriye kalan 1.5 senede günde 5 saat ders + yazın başından itibaren dershaneye gideceğiz.

Yardımcı olduğunuz için teşekkürler :)

Yazılımcı dediğin insanlar zaten hep bir açık arar :) Sen de kolay yoldan iyi bir üniversiteye ulaşmanın derdindesin anladığım kadarıyla :)
Ben staj, okul, kurslar yüzünden dershaneye çok vakit ayıramadım o sene. Dershaneden nefret eder vaziyete gelmiştim, temeli olmayan biri olarak kendimi çok zorluyordum. Sabah erkenden kalkmadığım hiçbir günüm yoktu, 1 sene böyle devam etti bu maraton. Ama sonuç olarak yapamadık :)
YGS'de iyi bir şeyler yaptık ancak LYS dendiği vakit kafa eror verdi matematik noktasında. Öğretmenlik falan tutuyordu 4 yıllık ancak istemedim.

Sen 1,5 sene boyunca her gün 5 saat ders çalışırsan istediğin her üniversiteye girersin bundan emin ol. Allah emeğinin karşılığını almana yardımcı olur inşallah. Ben o kadar da fazla çalışmadım, karşılığını da doğal olarak alamadım. 4 yıllık için önümüzdeki sene yine çalışmak zorunda kalacağım.
Sınava çalışması da hiç kolay bir iş değil, taş gibi irade istiyor. 17-18-19 yaşındaki her genç o iradeyi sergileyemiyor.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı