M.2 girişli B450M model anakarta normal SATA SSD takılır mı?

Utkan Bera

Hectopat
Katılım
26 Mart 2021
Mesajlar
131
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bir bilgisayar topluyorum. İlk olacak yani pek bir bilgim yok. Şu zamana kadar hep laptop kullandım artık masaüstüne geçme vakti geldi. Güzel bir bilgisayar topladım. B450M anakart kullanacağım M.2 girişli olduğundan normal SATA girişi olur mu?
 
Son düzenleme:
NAND SSD diye bir model görmedim daha önce SATA girişli SSD kullanabilirsin o sistemde M.2'ler bayağı pahalılaştı SATA ile bir müddet daha idare et veya HDD al biraz beklesin SSD fikrin.
 
SATA girişi olur. Tam model söylerseniz sayısını da öğrenebilirsiniz. NAND SSD diye bir şey yok.
B450M S2H | Anakart | GIGABYTE
Tam modeli bu
NAND SSD diye bir model görmedim daha önce SATA girişli SSD kullanabilirsin o sistemde M.2'ler bayağı pahalılaştı SATA ile bir müddet daha idare et veya HDD al biraz beklesin SSD fikrin.
Ssd nin yanına hdd de alacağım
Ama bi ssd bulunsun bence olmamasindan iyidir
 
1621334800601.png

4 adet SATA III portu var.
 
Piyasadaki bütün anakartlarda istinasız SATA portu vardır. Modeline göre port sayısı genellikle 4-8 arasındadır. Bazı özel tasarımlar ve ITX kartlarda daha az olabilir.

Şu an popüler bağlantı noktaları:
M.2 girişi -> Buraya yaygın olarak takılan iki tür var. M key olanlar NVMe modeller oluyor. Bunların ağzında tek kertik var. En hızlı olanlar bunlar. B+M key olan, ağzında iki kertik olanlar M.2 SATA oluyor. Normal SATA ile aynı hızda olur.
SATA -> 2,5 veya 3,5" tüm HDD ve SSD türleri bağlanır.

Bildiğim kadarıyla tüm B450 anakartlara yukarıdaki üç türü destekler. En azından NVMe ve normal SATA olanların çalıştığını kesin olarak biliyoruz. Siz de dilerseniz SATA cihaz bağlayabilirsiniz. Tek gereken data kablosu ve PSU üzerinden yeterli güç çıkışı olması. Anakart kutusundan fazladan veri kablosu çıkmadıysa haricen alabilirsiniz çok pahalı değil. Ayrıca SATA PSU kablolarından boşta olan yoksa çoğaltıcı alabilirsiniz. 1-2 harddisk ve optik sürücü kullananlar sıkıntı yaşamıyor. Çoğu PSU yeterli çıkışa sahip.
 

Geri
Yukarı