M.2 NVMe SSD portuna M.2 SATA SSD takılabilir mi?

Aynı gibi duruyor benim gözümden kaçan bir yer varsa siz de bakabilir misiniz rica etsem?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2020-12-01 001946.png
    42,7 KB · Görüntüleme: 86

Demek istediğimi anlamamışsın. M key SSD türünde (M.2 NVMe) sol tarafa yakın bir kertik var. O kertik anakart üzerindeki çıkıntıya denk gelir ve tam oturur. B+M key olanda (M.2 SATA) ise soldaki bulunan kertiğe ilave olarak sağ tarafta bir tane daha var. Ancak anakartta o nokta için çıkıntı olmadığı için B+M key olan SSD'nin M key olan NVMe SSD yuvasına takılmasını engelleyen durum yok. Şurada M key slotunun görüntüsü var:

Karşı tarafta çıkıntı olmadığı için B+M key (M.2 biçiminde ama SATA hızıyla çalışanlar) takılabiliyor. Ben olsam böyle bir slotu SATA hızındaki bir SSD ile işgal etmezdim. Doğru ve mantıklı tercih yapmışsın.

Gigabyte B760M DS3H DDR4 anakartıma Western Digital Blue WDS200T2B0B SATA 3.0 2 TB M.2 SSD Taktım Lakin hiç bir şekilde okumuyor diğer PC'ye taktığımda çalışıyor bu M2 Nvme olmadığı için mi görmüyor anlamadım ?

O anakartın iki adet M.2 yuvası için PCIe 4.0 X4/X2 desteği gözüküyor. Ancak SATA desteği yok. Çalışmaması normal.

Teşekkürler Arkadaşlar NVME olmadığı için olmadı anakarta bizde böyle bir çözüm bulduk 200 TL daha bu adaptör ile işlem tamamlanmıştır

Takabilirsiniz amcak her M.2 NVMe yuvasında M.2 SATA desteği yok. Yani porta sığması bir anlam ifade etmiyor. Bu destek var mı diye anakartın kitapçığından bakmalısınız. Laptopsa büyük ihtimalle desteklemeyecektir. Benim anakartımdaki yuva da tek çentikli yani NVMe SSD sığıyor ama kesinlikle çalışmıyor, anakart kitapçığında oraya sadece M.2 SATA takılacağı yazılmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…