Cihazın buysa destekliyor resimde alt soldan bakabilirsin ayrıca kaynak linki ekliyorum incelersin ingilizcen yoksa Google çeviri kullan aynı marka AMD işlemci olanını kullanıyorum M.2 SATA NVMe ve SATA 3 bende mevcut artı YouTube'den videolara bak için rahat etsin evet eminim. Kaynak linke git
aga nasıl oluyor bu iş bende Acer Nitro 5 AN515-51 model laptop var bugün NVMe SSD sipariş ettim. İnternetten baktığımda benim laptopa hem B+M portlu SSD hem de M portlu SSD takılıyor.Anlayamadım bir yardımcı olabilir misin?
Demek istediğimi anlamamışsın. M key SSD türünde (M.2 NVMe) sol tarafa yakın bir kertik var. O kertik anakart üzerindeki çıkıntıya denk gelir ve tam oturur. B+M key olanda (M.2 SATA) ise soldaki bulunan kertiğe ilave olarak sağ tarafta bir tane daha var. Ancak anakartta o nokta için çıkıntı olmadığı için B+M key olan SSD'nin M key olan NVMe SSD yuvasına takılmasını engelleyen durum yok. Şurada M key slotunun görüntüsü var:
Karşı tarafta çıkıntı olmadığı için B+M key (M.2 biçiminde ama SATA hızıyla çalışanlar) takılabiliyor. Ben olsam böyle bir slotu SATA hızındaki bir SSD ile işgal etmezdim. Doğru ve mantıklı tercih yapmışsın.
Gigabyte B760M DS3H DDR4 anakartıma Western Digital Blue WDS200T2B0B SATA 3.0 2 TB M.2 SSD Taktım Lakin hiç bir şekilde okumuyor diğer PC'ye taktığımda çalışıyor bu M2 Nvme olmadığı için mi görmüyor anlamadım ?
Gigabyte B760M DS3H DDR4 anakartıma Western Digital Blue WDS200T2B0B SATA 3.0 2 TB M.2 SSD Taktım Lakin hiç bir şekilde okumuyor diğer PC'ye taktığımda çalışıyor bu M2 Nvme olmadığı için mi görmüyor anlamadım ?
Primex Px-M2Sngf M2 Ngff Ssd To Sata 3 Çevirici en iyi özellikleri ve gerçek kullanıcı yorumları en ucuz fiyatlarla n11.com'da. Kampanyalı ve indirimli fiyatlarla satın al.
Takabilirsiniz amcak her M.2 NVMe yuvasında M.2 SATA desteği yok. Yani porta sığması bir anlam ifade etmiyor. Bu destek var mı diye anakartın kitapçığından bakmalısınız. Laptopsa büyük ihtimalle desteklemeyecektir. Benim anakartımdaki yuva da tek çentikli yani NVMe SSD sığıyor ama kesinlikle çalışmıyor, anakart kitapçığında oraya sadece M.2 SATA takılacağı yazılmış.