PC den anlayan
Hectopat
Daha fazla
2 yıldır kullandığım bir Hikvision 1000GB M.2 NVMe SSD E3000 herhalde modeli, geçen hafta açmaya çalıştım pv yi ve siyah ekranda şöyle yazı çıktı. Hiçbir boot yapılacak disk yoktur falan diye. Yani diski görmüyor sanki, neyse aynı PC de başka depolama vardı M.2 vs normal SSD onlara başka işletim sistemleri yüklemeye çalıştım, yükledim ama normalde 3 sn de PC açılıp boot edip masaüstü gelirdi şimdi. PC çalışınca siyah ekranda bayağı bir bekliyor sonra ASUS yazısı geliyor, ardından ekranda yüklenme işareti dönüyor öyle geç açılıyor. Ayrıca her yeni Windows yüklemeye çalışınca mavi ekran alıp duuryordum.
Dedim bu iş olmaz donanımsal çözüm arayım, PC kasasını açtım görünmeyen M.2 SSD'yi çıkarıp pin tarafını silgi ile sildim, tekrar taktım bu sefer eski boot hızına geri döndü ama bu M.2 SSD hiçbir şekilde gözükmüyor.
Ek oalrak şuun söyleyeyim, BIOS da ve disk yönetiminde gözükmüyor. Ama M.2'nin yeşil ışığı sürekli yanıyor, eskiden çalıştığı zmanalr yanıp sönerdi, büyük ihtimal, okuma yazma yaptığı için yanıp söüyordu şimdi sürekli yanıyor.
Dedim bu iş olmaz donanımsal çözüm arayım, PC kasasını açtım görünmeyen M.2 SSD'yi çıkarıp pin tarafını silgi ile sildim, tekrar taktım bu sefer eski boot hızına geri döndü ama bu M.2 SSD hiçbir şekilde gözükmüyor.
Ek oalrak şuun söyleyeyim, BIOS da ve disk yönetiminde gözükmüyor. Ama M.2'nin yeşil ışığı sürekli yanıyor, eskiden çalıştığı zmanalr yanıp sönerdi, büyük ihtimal, okuma yazma yaptığı için yanıp söüyordu şimdi sürekli yanıyor.
Son düzenleme: