M.2 PCIe NVME SSD'yi laptop görmüyor

SinsiHamsi

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar;

Yaklaşık 2 hafta önce aldığım OCZ TOSHIBA RC100 240GB NVMe M.2 SSD dizüstü bilgisayarıma (Reeder W14I) taktığımda ne Windows kurulumunda gözüktü ne de BIOS ayarlarında gözüktü. Oysa firmanın kendi verdiği rehberde benim aldığım SSD ile giriş tırnakları aynı gözüküyordu. Ama gel gelelim uyumlu olmadığını kendi çabalarımla internetten araştırarak öğrendim. Benim dizüstü bilgisayarım M.2 SATA 3 2242 form faktör SSD destekliyormuş. Kutusunu açtığım içinde iade kabul etmiyorlar, anlıyacağınız elimde patladı. Ben bu SSD'yi bir şekilde herhangi bir çevirici ile, dahili olarak dizüstü bilgisayarımda kullanamaz mıyım? Gene internette araştırdım. Bir sürü çevirici var ama hangisi uygun hangisi uygun değil bilmiyorum. Bir de dikkatimi çekti. BIOS ayarlarında NVMe bölümüde mevcut. Acaba aldığım SSD mi bozuk anlamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim. İyi forumlar.

f9088cf0-f8b5-4e1a-9dbc-dc02b978e712.jpg

Bu arada arkadaşlar ihtiyacı olan varsa İstanbul içi 200 TL ye satabilirim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı