M.2 SATA SSD önerisi

ValderZ

Centipat
Katılım
29 Ekim 2021
Mesajlar
1.790
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Evet arkadaşlar epeyce uzun araştırmalar sonucu bayağı bir forum falan gezdim elimdeki laptop Acer Aspire A515 41g T48Q sanırım bağlantı arayüzü M.2 veriyolu SATA SSD destekliyormuş (bayağı bir araştırma yaptım ama gene de yanlışsa düzeltin)

Buna uygun şöyle bir SSD buldum:

Fiyatına göre iyi midir değilse başka SSD atabilir misiniz piyasaya çok hakim değilim uzun zamandır donanım parçası fiyatlarına bakmıyorum.
 
Son düzenleme:
İkisi de iyidir bu SATA SSD'lerin. Seçenekler biraz kısıtlı zaten istediğini alabilirsin.

İstediğini alma gibi bir lüks maalesef yok. Örnekteki gibi:


Bu arada 860 EVO'da alınabilir.
 
İstediğini alma gibi bir lüks maalesef yok. Örnekteki gibi:


Neden? Bu da SATA SSD.
 
Sorunlu bir SSD'de o yüzden. İnsanlar en iyisini almalı bu ekonominin uçtuğu sırada.

Sorunlu olsa üretimi durdurulurdu, WD merdiven altı Çin firması değil. Yalnızca f/p olarak uygun gelmedi diğer ikisine kıyaslayınca. 480 GB olanı hem kalite olarak düşük hem de fiyatı daha yüksek.
 
Sorunlu olsa üretimi durdurulurdu, WD merdiven altı Çin firması değil. Yalnızca F/P olarak uygun gelmedi diğer ikisine kıyaslayınca. 480 GB olanı hem kalite olarak düşük hem de fiyatı daha yüksek.





Bunlar merdiven altı zaten.



Sayısız şikayet konuları...
 




Bunlar merdiven altı zaten.



Sayısız şikayet konuları...

Sorunlu değil düşük kalite. 2D NAND farklı nedenlerle tercih edilebilir bunun en başında da ucuzluk gelir. Ben bunu günlük kullanacağım, önemli dosyalarımı emanet edeceğim dersen yine öldürmez sunduğu TBW değerleri bellidir ama doluluğu göre aynı hızları beklemek, maksimum performansını devam ettirsin vb. aranmaz, uzun yıllar da bel bağlanmaz. Ucuz etin yahnisi.

2D NAND bile olsa WD Green'i merdiven altı Çin markalarından ayıran bir özellik marka adı olur. Onlar 3D NAND bile olsa rastgele eline alabilirsin, hızları dibe vurabilir ve karşında yetkili servis bile olmaz.
 

Geri
Yukarı