1 TB SSD almayı istiyorumSistemi upgrade edeceğim bilgisayarda H87 çipli anakart var ve anakartın üzerinde M.2 SSD yuvası yok.
Normal SSD almak yerine M.2 SSD almış olsam, 150 TL'ye satılan dönüştürücü ile M.2 SSD'ye dönüştürsem, Windows 10 kurulumıunda sorun yaşar mıyım? Yoksa hiç kafa yormadan M.2 olmayan normal SSD mi almalıyım?
1 TB civarı kapasitesi olacak. Windows kurulumu + oyunlar yapılacak yani root olarak çalışacak.
Alınacak olan SSD'ye bağlı. SATA M.2 ise çok da mantıksız değil, ileriye dönük bir yatırım olur.
Ancak NVMe SSD ise çok gereksiz bir hareket olur. SATA'nın hız sınırından dolayı çok büyük bir performans kaybı yaşarsınız. Çok istiyorsanız PCI-E dönüştürücü alın ki tam performans alabilesiniz, tabii anakarttaki PCI-E portları da önemli.
Sanırım 1000 TL civarına normal 1 TB SSD almak daha mantıklı. M.2 olanlar ise nvme mi yoksa daha hızlı bilmiyorum, ayrıca dönüştürücü almak, dönüştürücü sonrası sorun yaşar mıyım emin olamıyorum.
Lasting Quality from GIGABYTE.GIGABYTE Ultra Durable™ motherboards bring together a unique blend of features and technologies that offer users the absolute ultimate platform fo...
www.gigabyte.com
TEAM CX2 1TB 540/490MB/s 2.5" SATA3 SSD Disk (T253X6001T0C101)
1.039,00 TL
Ah, harika. Ben "Şimdi kesin boşta PCI-E x16 portu yoktur." diye düşünmüştüm.
PCI-E 3.0 bir SSD alıp aşağıdaki dönüştürücü ile hız kaybı olmadan kullanabilirsiniz. 4.0 SSDler de tercih edilebilir ancak 3500 Mb/s'den yüksek hız alamazsınız.
M.2 NVMe (M-Key) to PCI-E 4.0 X16 Soğutuculu Genişletme Kartı Renk - Siyah en iyi özellikleri ve gerçek kullanıcı yorumları uygun fiyatlarla n11'de. Kampanyalı ve uygun fiyatlarla satın al.
www.n11.com
Yalnız yine de, diske Windows kurmak istiyorsanız anakart BIOS'unu modlamanız gerekiyor. Basit bir işlem olsa da bilgisi olmayan birini bayağı bir uğraştırır. O yüzden M.2 SSD tercih etmek hala daha pek mantıklı değil, uğraşırım ya ileride çok pahalanır diyorsanız alabilirsiniz tabii. Modlama konusunda da yardımcı olurum.
@@Ellie Williams hocam BIOS modlaması kolay mıdır? Bahsettiğiniz dönüştürücü alırsam, fiyat performans olarak hangi M.2 SSD'yi almam gerekir. Normal SSD'ler 1000 TL civarında.
Bugün team marka 1TB olanı sipariş ettim. Belki bunu depolama amaçlı kullanırız, işlerim sistemi kurmak üzere 512GB SSD sipariş ederiz.
Bir kaç yorumda M.2 dönüştürücü aparatların donma takılma yaptığı yazıyor. Modlamayı nasıl çözeceğimi anlayamadım. Youtube'da bir kaç video var. Ama %100 garanti çalışır mı emin olamıyorum.
Önce anakartınızda bulunan UEFI dosyasını çekeceğiz, sonra içine NVMe modülünü atacağız, ardından geri yükleyeceğiz.
ASUS H81M-K için yapmıştım, oldukça basitti. BIOS kilidiyle falan da uğraşmamıştım. Sizin anakartta da bu kadar basit olur mu bilemiyorum ama bir problem yaşanacağını sanmıyorum.
UEFI işlemini halledebilirsek, aşağıdaki dönüştürücü ile birlikte işletim sistemi kurmak üzere 1TB yada 512GB olarak M.2 olarak hangi diski almamı tavsiye edersiniz?
M.2 NVMe (M-Key) to PCI-E 4.0 X16 Soğutuculu Genişletme Kartı Renk - Siyah en iyi özellikleri ve gerçek kullanıcı yorumları uygun fiyatlarla n11'de. Kampanyalı ve uygun fiyatlarla satın al.