Elimde 1 adet HP 1TB EX950 M.2 disk var. MSI MAG B550 Tomahawk anakart var. Anakartima girip RAID aktiflestirdim. RAID ayarlarina girip create array dedikden sonra 1TB M.2 SSD diskimi sectim RAID turunu volume yaptim. Array basariyla olusturdu sonra daha once hazirlamis oldugum format USB takip Windows 11 kurulumuna başladım fakat disk secme ekraninda soyle bir hata veriyor.
Windows 11 yapisi geregi GPT diske kurulmasi gerekiyor sanirim. Bunun icin internetde bir cozum var.
CMD acip diskpart -> select disk -> clean -> convert GPT yaptikdan sonra ilgili diski GPT'ye ceviriyor fakat bu islemi yaptikdan sonra RAID ozelligini kaybediyor disk.
Nasil kaybettigini anladigimi sorarsaniz eger PowerShell acip disk Serial'lerini yazdirdim ve sonuç hep ayni. M.2 SSD'nin disk Serial'i ne yaparsam yapayim degismiyor fakat RAID attikdan sonra disk Serial'leri degismesi lazim.
HB... İle baslayan Serial M.2 SSD'nin Serial'i ve hiç degismiyor. Digeri ise sonradan taktigim SSD SATA diskim. Onda RAID islemim ise yariyor ve her seferinde Serial'i degisiyor. Bunun yaninda icine Windows da kurabiliyorum direkt GPT hatasi falan vermiyor.