M.2 SSD İçin Soğutucu Önerisi

Bence gerek var hocam, 40 derecenin de altında olmalı.
SSD'ler elektrikle çalıştıkları için ısı üretirler. 40 derece dediğiniz oda sıcaklığının sadece 10-15 derece üstünde. Zaten SSD'ler genelde 70 dereceye ulaştığında önlem almaya başlıyor. Eğer 40 derece yüksek olsaydı 40 derecede hız düşürürdü. SSD'yi zorlayacak test veya uygulama kullanarak SSD'nin ulaştığı sıcaklık değerlerine bakıp karar verin.

%60 daha ucuz AliExpress üzerinde.

Selamlar, ASUS M.2 970 Evo Plus SSD'imin sıcaklık değerleri 40 derecede, anakart ise 28 derecede, dolayısıyla sıcaklık oranı yüksek.
M.2 SSD Soğutucu almak istiyorum ama piyasa da soğutucu yok, bildiğiniz alışveriş sitesinden soğutucu falan varsa link alabilir miyim?
Boştaki sıcaklık önemli değil. Benim SSD yük altında 80 dereceye kadar çıkıyordu, performans düşürüyordu. Şu ürünü satın aldım. Açtığım konuda resimler var ; Pasif SSD Soğutucu - Technopat Sosyal
Ama sendeki PCIe bir SSD daha fazla ısınır.

5 farklı model var. Bir çeşidi notebooklar için. Yorum ise fanlı model için 70 dereceden 40 dereceye düştü diye yazıyor.

5 farklı model var. Bir çeşidi notebooklar için. Yorum ise fanlı model için 70 dereceden 40 dereceye düştü diye yazıyor.

Fanlı model harici diğerleri iyi soğutamaz, özellikle Samsung modelleri için SSD'nin her iki tarafında stick kağıtlar var, bunlar soğutucunun termal bandıyla SSD arasında yalıtkan bir görev görüyor malesef, bu sebeple de sıcaklığı tam olarak soğutuya atamıyor ve soğutulmuyor SSD. Bizzat kendim Akasa marka bir soğutucu üzerinde deneyerek farkettim, derece sadece 1-2 derece düşmüştü ve sonra olayın bu şekil olabileceğini anladım, soğutucuyu iade etmedim ama kısa zamanda bir fanlı soğutucu alcam.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı