Çözüldü M.2 SSD ile bilgisayar başlamıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Moyuncu

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba öncellikle.
3 gün önce SanDisk Ultra 3D 1TB M.2 SSD aldım.
2 farklı anakarta (ASUS EX-A320M Gaming ve Gigabyte B450 Aorus Elite 2sininde BIOS'u güncel) Windows kurmayı denedim windos kurulum ekranında sıkıntı yok SSD gözüküyor seçip yüklüyorum yükleme tamamlanınca yeniden başlatıyor ve reboot and select proper Boot device hatası alıyorum 2 farklı anakartla deneme rağmen çözüm bulamadım kurulumu UEFI ile de denedim gene olmadı BIOS'tan M.2 başta seçili başka bir diskten Windows'u açınca depolama alanlarında M.2 SSD gözüküyor çözümü nedir acaba?

Merhaba öncellikle.
3 gün önce SanDisk Ultra 3D 1TB M.2 SSD aldım.
2 farklı anakarta (ASUS EX-A320M Gaming ve Gigabyte B450 Aorus Elite 2sininde BIOS'u güncel) Windows kurmayı denedim windos kurulum ekranında sıkıntı yok SSD gözüküyor seçip yüklüyorum yükleme tamamlanınca yeniden başlatıyor ve reboot and select proper Boot device hatası alıyorum 2 farklı anakartla deneme rağmen çözüm bulamadım kurulumu UEFI ile de denedim gene olmadı BIOS'tan M.2 başta seçili başka bir diskten Windows'u açınca depolama alanlarında M.2 SSD gözüküyor çözümü nedir acaba?
Hocam Boot modunu kontrol ettiniz mi? UEFI kurmuşsunuz, diski ilk sıraya almışsınız, iki anakartta denemişsiniz. SSD Firmware güncellemesi denediniz mi? Tabii varsa. Diğer bütün diskleri sökerek sadece M2 ile önyüklemeyi deneyin.

Denedim olmadı galiba windows boot managerden kaynaklanıyor olabilir ama biosta windows boot manager yok ama
Bios'ta Windows Boot Manager'ı görebilmeniz için Bios'unuzun diskinizdeki UEFI bölüntüsünü doğru şekilde algılaması gerekir. Disk üzerindeki UEFI bölüntüsünü kontrol ettiniz mi? Ayrıca kurulum için orijinal Windows 10 iso dosyası kullanmalısınız.

Denedim olmadı galiba windows boot managerden kaynaklanıyor olabilir ama biosta windows boot manager yok ama
M2 ssd güncellemesi de yaptım bu arada
Bios'ta Windows Boot Manager'ı görebilmeniz için Bios'unuzun diskinizdeki UEFI bölüntüsünü doğru şekilde algılaması gerekir. Disk üzerindeki UEFI bölüntüsünü kontrol ettiniz mi? Ayrıca kurulum için orijinal Windows 10 iso dosyası kullanmalısınız.
EB1B4B8F-846A-46BA-995C-7893E8C048F0.png

EB1B4B8F-846A-46BA-995C-7893E8C048F0.png
Bios ayarları bu şekilde
Yükleme ekranıda böyle windowsu kendi sitesinden indirdim

Dosya Ekleri

• AD84E0B0-3DB7-4CD8-AB9E-5E900752C4B8.png
    AD84E0B0-3DB7-4CD8-AB9E-5E900752C4B8.png
    474,5 KB · Görüntüleme: 42
  • DE26DF4C-040A-4B2F-85F6-6B217327B59A.png
    DE26DF4C-040A-4B2F-85F6-6B217327B59A.png
    414 KB · Görüntüleme: 55

Eki Görüntüle 873819

Bios ayarları bu şekilde
Yükleme ekranıda böyle windowsu kendi sitesinden indirdim
Peki, CSM Support ayarını Disabled yaparak dener misiniz? Merak ettim, neden diskiniz 0 olarak numaralandırılmamış? Yani tek disk takılıysa disk numaralandırması 0'dan başlamalıydı.
Bu arada yükleme ekranında şunu deneyebilirsiniz.
1. Shift+10 yaparak komut istemini çağırın.
2. komut istemine aşağıdaki kodları yazın ve her komuttan sonra Enter yapmayı unutmayın.
Kod:
diskpart
Kod:
list disk
Diskpart komutu diskpart aracını çağıracak, list disk komutu disklerinizi listeleyecektir. Disklerinizin boyutlarına bakarak SSD'nin disk numarasını tespit edebilirsiniz.
3. Şimdi aşağıdaki komutla diski seçili hale getirin.
Kod:
select disk 0
Not: 0 yerine tespit ettiğiniz SSD'nin disk numarasını yazmalısınız.
Uyarı: Yanlış diski seçmeniz durumunda veri kaybedebilirsiniz.
4. Aşağıdaki kodla diski temizleyin.
Kod:
clean
5. Aşağıdaki komutla diski GPT formatına dönüştürün.
Kod:
convert gpt
6. Aşağıdaki komutu iki defa yazarak diskpart aracından ve komut isteminden çıkın.
Kod:
exit
7. Şimdi disk bölümleme ekranında "Yenile" butonuna tıklayarak diskinizin yeni halini görüntüleyin.
8. Diskin ayrılmamış alanı seçiliyken "Yeni" butonuna tıklayın ve doğrudan "Uygula" butonuna tıklayın.
9. Ek bölüntülerin oluşturulmasına ilişkin uyarıyı gördüğünüzde "Tamam" butonuna tıklayın.
Son sürüm iso kalıbı kullanıyorsanız ilk aşamada 3 bölüm oluşturulacaktır.
Sürücü 0/bölüm 1: SYSTEM
Sürücü 0/bölüm 2: MSR
Sürücü 0/bölüm 3: Birincil
Bölüm 3'e Windows'u kurmanız durumunda sorunsuz önyükleme yapabilmeniz gerekir. Ayrıca bilgisayarınız yeniden başlatıldıktan sonra Recovery olarak 4. bölüntü oluşacaktır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı