M.2 SSD nasıl SATA 3'te kullanılır?

eminsaydam

Femtopat
Daha fazla  
Meslek
Lojistisyen
Merhabalar,
Aşağıdaki ürünü beğendim, hızı da fiyatı da verileri de güzel. Fakat kullandığım bilgisayar/laptop(Toshiba C50B-10at) zannedersem SATA3'e uygun.
Benim SATA 3 ile alabileceğim veri hızı Max belli. Bazı site ve videolarda M.2'lerin belirli bir aparat ile, SATA3'lere monte edilip daha yüksek performans edinebildiklerini gördüm. Ben de aşağıdaki gördüğüm ürünü uygun bir aparat ile kullanmak istiyorum. Hem uygun aparatı arıyorum hem de bu konuda bana yardımcı olup fikir verirseniz eğer çok memnun olurum.
Samsung MZ-ALQ128HBHq mSATA 128 GB 1000MB/S-1000MB/S M.2 SSD.
*https://www.epey.com/sabit-disk/samsung-mzalq128hbhq-000l1.html

1637082469366.png

Merhaba.

mSATA ile nasıl 1000 MB/sn vermiş anlamadım. SATA 3'ün desteklediği maksimum hız teorik olarak 6 Gbps (750 MB/sn) çünkü.
Diskin üzerindeki etikete bakarsak da NVMe protokolünü kullanıyor. Başlığı yanlış girmişlerdir.

NVMe'den SATA'ya dönüşüm yapan bir kart/aparat/çevirici yok diye biliyorum henüz. Araştırmıştım ama bulamamıştım.
M.2 SATA diski normal SATA'ya çevirebilirsiniz.

Merhaba.

mSATA ile nasıl 1000 MB/sn vermiş anlamadım. SATA 3'ün desteklediği maksimum hız teorik olarak 6 Gbps (750 MB/sn) çünkü.
Diskin üzerindeki etikete bakarsak da NVMe protokolünü kullanıyor. Başlığı yanlış girmişlerdir.

NVMe'den SATA'ya dönüşüm yapan bir kart/aparat/çevirici yok diye biliyorum henüz. Araştırmıştım ama bulamamıştım.
Bunlar olmuyor mu?

Merhaba.

Anladığım kadarıyla bu ürün benim için çok sağlıklı olmayacak.
Peki kullandığım laptop için ne tür bir ürün kullanmalıyım, SATA 3 uyumlu mu yoksa bahsettiğiniz gibi M.2 to SATA aparat ile kullanabilen bir M.2 mi?

Anladığım kadarıyla bu ürün benim için çok sağlıklı olmayacak.
Peki kullandığım laptop için ne tür bir ürün kullanmalıyım, SATA 3 uyumlu mu yoksa bahsettiğiniz gibi M.2 to SATA aparat ile kullanabilen bir M.2 mi?
Direkt SATA SSD almanız daha uygun olur. Bütçenizi belirtip yeni konu açabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı