M.2 SSD SATA HDD takılı olmadan sistem Boot etmiyor

Durumu anlamak için bir kaç soru soracağım belki açıklamışsınızdır ama ben anlayamadım.

SSD sadece takılıyken çalışmıyor. Anakart kendini kapatıyor yani.

SSD+HDD varken sistem açılıyor. Herhangi bir sorun olmuyor. Bu şekilde BIOS'a girip SSD'yi M.2 slotunda tanıdığından emin olun.

Elinizde ki SSD Nvme bir SSD. Gördüğüm kadarıyla anakartınızda Nvme desteği yok(varmış) . BIOS'ta bulabilirseniz Nvme Support aktif edin.
Hocam M.2 görüyor BIOS ama M.2 slota tanıtma gibi bir ayar var mı onu bilmiyorum ama BIOS'da NVMe Support gibi bir şey arayıp bakacağım aktif etmek adına benim korkum acaba anakartın mı biraz arızası var arızası varsa şu an HDD'le beraber SSD takılıyken şu an SSD kurulu Windows'dan yazıyorum bu cevabı size o halde hiç çalışmaz anakart bir ayar var ama ne çözemiyorum artık beynim yandı

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam M.2 görüyor BIOS ama M.2 slota tanıtma gibi bir ayar var mı onu bilmiyorum ama BIOS'da NVMe Support gibi bir şey arayıp bakacağım aktif etmek adına benim korkum acaba anakartın mı biraz arızası var arızası varsa şu an HDD'le beraber SSD takılıyken şu an SSD kurulu Windows'dan yazıyorum bu cevabı size o halde hiç çalışmaz anakart bir ayar var ama ne çözemiyorum artık beynim yandı
Boot sırasını değiştirin BIOS'tan. Önceliği SSD'ye verin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Boot sırasını değiştirin BIOS'tan. Önceliği SSD'ye verin.
Verdim yaptım HDD söktüğümde PC kapatıp tekrar açmak istediğim açılır gibi oluyor pat geri kapanıyor PC anakart start almıyor ama HDD takınca açılıyor M.2 SSD Boot ettiğim için M.2 SSD görerek açılıyor ama M.2 tek başına takılıyken açılmıyor PC.
arkadaşlar sorunumu hala çözemedim lütfen yardımcı olun artık beynim yanacak...

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı