M.2 SSD sıcaklığı kaç olmalı?

Selaus4

Megapat
Makaleler
1
2 gün önce dizüstü bilgisayar aldım. Yük altında ve boşta performans ve sıcaklık değerlerini ölçmek için sistemi test ediyorum. İşlemci ve ekran kartı ağır oyunlarda 71 derecenin üzerine çıkmadı bu konuda memnunum ancak M.2 SSD 60 dereceye ulaşıyor. Bu ne kadar normal?

Bir sorun yok hocam. M.2 soğutucunuz falan yoksa normal oyunda 60 derece olması. Sonuçta M.2 SSD üzerinde soğutmaya dair bir bileşen olmayan, çıplak bir PCB. :) 75 ve üzeri derecelere tehlikeli bir SSD için. Zaten o derecelere çıkınca aynı CPU gibi frekans düşürüyor SSD. :) Thermal Throttling olayı yaşanıyor.

Bir sorun yok hocam. M.2 soğutucunuz falan yoksa normal oyunda 60 derece olması. Sonuçta M.2 SSD üzerinde soğutmaya dair bir bileşen olmayan, çıplak bir PCB. :) 75 ve üzeri derecelere tehlikeli bir SSD için. Zaten o derecelere çıkınca aynı CPU gibi frekans düşürüyor SSD. :) thermal throttling olayı yaşanıyor.

Evet üzerinde herhangi bir soğutma sistemi yok. Sıcaklığı ölçmek için Hard Disk Sentinel kullanıyorum 58-60 dereceyi tehlikeli olarak gösteriyor lakin bütün arkadaşların dediği gibi herhangi bir sorun olmaz diyorsanız tamamdır :)

Evet üzerinde herhangi bir soğutma sistemi yok. Sıcaklığı ölçmek için Hard Disk Sentinel kullanıyorum 58-60 dereceyi tehlikeli olarak gösteriyor lakin bütün arkadaşların dediği gibi herhangi bir sorun olmaz diyorsanız tamamdır :)
Olmayacaktır hocam. İçiniz rahat olsun. :) 60 dereceye gelince tehlikeli göstermesi HDD'ler ile alakalı. HDD'lerde 60 derece tehlikeli bir derece. SSD'de de aynı algoritmayı kullandığı için öyle tehlikeli gibi gösteriyor. Ama sorun yok. :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı