Evde denedim aslında şu yan taraftaki üstteki ikisini denedim. SATA'ları oraya bağladım fakat yine görünmedi. Bende 2 tane SATA hard disk var. 1 tanesi SSD 1 tanesi de normal SATA hard disk.
Her ikisini de BIOS'tan görmeme rağmen PC açıldıktan sonra Aygıt Yöneticisi - depolama alanından baktım fakat orada da görünmüyor.
Nasıl çözeceğimi bilemedim.
Şimdi burada ben M.2 SSD'yi üst taraftaki M.2 yerinde halihazırda takılı vaziyette.
Bilemedim ama nasıl çözülecek.
Bu arada alt taraftaki sağ alttakini kullanmamam gerekiyor değil mi? SATA 6g-4 olan bölümü kullanmamam gerekiyor şu an için doğru mu anladım.
Bu arada bu SATA girişlerine 2 tane de CD roomdan gelen jack takıyorum. Bu normal değil mi, yani CD room girişlere bu SATA yerlerine bağlamam da sorun olmaz sanırım değil mi?
Problemin aynısını ben de yaşadım samsung 980 nvme diski taktıktan sonra sataları görmedi. Daha sonra çözümünüzü okudum ve işe yaradı. Hepinize teşekkürler
merhaba
dell g3 3590 dizüstü bilgisayarımda halihazırda 128gb m2 ssd ve 1tb hdd mevcuttu ssd yetersiz geldigi icin samsung 980 500gb ssd aldım diğer ssd ile degistirip kurdum ancak bu sefer hdd gözükmüyor diger ssd takılıyken hdd gözüküyor hdd için başka port yok ne yapmalıyım
teşekkürler