Çözüldü M.2 SSD takılırken yapışkanı sökülmeli mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
6
Daha fazla  
Merhabalar.
Merak ettiğim bir husus için bilgi almak istedim. Yabancı forumlarda bu yapışkanın sıcaklık dağıtıcı olduğundan ve bazı parçaların da bu sıcaklık dağılımından olumlu etkilendiğinden söz etmişler. Ancak yapışkanı söktükten sonra bir termal destek sunan pasif soğutucu kullanabiliyorsanız yapışkana zarar vermeden çıkarılmasını da önermişler. Bir miktar arada kaldım.

M.2 SSD kullanımında üzerindeki yapışkan sökülüp mü anakartın pasif soğutucusu takılmalı? Yoksa yapışkan üzerine mi konumlandırılmalı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi yapışkan? SX8100'ün arka yüzündeki etiket çok dandikti ve havada duruyordu. Görsellerde bulunmuyor ama kullananlar bilir. Onu komple sökmüştüm örneğin ancak SN750'nin etiketleri ise duruyor ve M.2 soğutucusu da üzerine kapalı.
resim_2021-11-12_164305.png

Bundan söz ediyorum. O zaman "dursun" diyorsun?

Çözüm
Bunu sökmedim duruyor. Ön tarafı tamamen çıplak kalır onu sökersen. 8100 bile minik soğutucu sticker ile geliyor orayı örtmek için. 1,5 senedir bu şekilde kullanıyorum bir ısı sorunu vb. yaşamadım.
O zaman pasif soğutucuyu üstüne yerleştiriyorum. Teşekkür ettim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı