M.2 SSD ve SATA 3 HDD RAID yapılır mı?

k1eckq

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar benim Kingston 500GB M.2 SSD'im var alanı bana yetmediği için SATA 3 HDD alıp RAID 0 yapmak istiyorum. Bu mümkün müdür?

Son düzenleyen: Moderatör:
Konuya bir cevap verilmemiş ve ben de tekrar hortlatacağım ancak bu konu hakkında net olarak ne burada ne yabancı kaynaklarda net bilgi bulamadım. Bir Can M.2 nvme RAID 1 with HDD? şurada bir konu geçmiş ama hala net bir açıklama getirilmemiş.

Ben MSI GS43VR 6re Phantom Pro laptopuma MSI'ın kendi sitesinden driverlarına bakarken "Intel Rapid Storage Technology driver" ve " Intel Rapid Storage Technology F6 driver" bölümlerini gördüm ve.
"Faq
How to load IRST driver or other third party driver during the Windows installation?
Note.
To recognize the RAID volume during the System installation, please load the Intel Rapid Storage Technology driver." şöyle bir bilgi düşülmüştü.

Laptopta 128 GB M.2 SSD ve 1 TB SATA 3 HDD var. M.2 SSD ve HDD RAID yapılamaz diye düşünmekteydim ama kendi sitesinde RAID ile ilgili bölümleri görünce yapılabilir mi diye merak ettim.

Ayrıca bu durumda AHCI yerine RAID 0 yapılmış olursa daha fazla verim sağlanmış olur mu yoksa gereksiz ve hatta M.2'nin mevcut performansını da düşürür mü?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı