M.2 SSD vs HDD

Mercaen

Kilopat
Selam arkadaşlar. M2.SSD'nin HDD'lere göre daha hızlı olduğunu biliyorum ancak hangisi daha sağlamdır? Uzun ömürlüdür? Bunu öğrenmek istemiştim.

Selam arkadaşlar. M2.SSD'nin HDD'lere göre daha hızlı olduğunu biliyorum ancak hangisi daha sağlamdır? Uzun ömürlüdür? Bunu öğrenmek istemiştim.

HDD uzun ömürlüdür ama çok yavaştır, kullanım alanınıza göre tercih yapın veya bütçe sorunu yoksa direkt M.2 SSD alın.

HDD daha uzun ömürlü ama dayanıklı değil, M.2 ise daha kısa ömürlü ama daha dayanıklıdır. Bana göre 2021 senesinde HDD sadece depolama amaçlı kullanılır.

M.2 SSD almak daha mantıklıdır çünkü yazma-okuma hızları yüksek olduğundan dolayı bir dosyayı SSD'ye yazmak daha hızlıdır, HDD'ler ise günümüzde depolama amaçlı kullanılıyor.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Ancak hız konusunda sıkıntı yokta, dayanıklılık konusunda tereddüt içinde kaldım gerçi ömürleri öbür HDD'lere göre nasıldır onu da bilmiyorum uzun süre midir? M2.SSD kullanan var mı aranızda tecrübesi olan varsa benim için daha iyi olur.

HP EX900 M.2 SSD (250 GB) (2YY43AA) arkadaşlar bu ssd bana uygun bu iyimidir.​

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı