M.2 SSD vs. SATA SSD

Wolnac

Hectopat
Katılım
24 Mart 2021
Mesajlar
166
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Anakart
GA-970A-DS3P
Arkadaşlar selam, şu an bilgisayarımda önceki HDD bozulduğu için çok eski bir 300GB'lik HDD var. Bende aşırı yavaş olmasından sıkıldığım için SSD alacağım. Fakat anakartımda (GA-970A-DS3P) M.2 SSD yuvası yok. Benim sorum sizce M.2 SSD adaptörü alıp M.2'yi o şekilde kullanmak SATA SSD kullanmaktan daha mı mantıklı ve adaptörlü M.2 SSD kullanmak ekran kartımı performansımı vb. düşürür mü? Sizin önerileriniz neler? Bu arada SSD'de önerirseniz sevinirim.

Anakart özellikleri= http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-970a-ds3prev_20#sp
 
Son düzenleyen: Moderatör:


Dostum yıl olmuş 2023.
Bana göre HDD'ler öleli yıllar oldu.
SATA SSD'lerinde gözü toprağa bakıyor.
SATA'ya para verilmez.

Üstte ki attığımı ben de kullanıyorum sorunsuz ve memnun şekilde.

Paranı M.2 SSD'ye ver ve çöpe para atmamış ol.

M.2 SSD'ler RAM'lerle daha iyi alışveriş yaptığı için performans açısından da çok fark ettiriyor.
O nedenle ne kadar hızlı o kadar iyi.

Bütçe belirtmediğin için bi kaç tane m2 ssd atacağım.



 
Anakartta M2 Slotu olmadan yardımcı kartla takabiliyorsunuz ama etkisi ne kadar olur belli olmaz.(Aparat olarak takılan kart çalışmayabilir ya da uzun ömürlü olmayabilir) SATA SSD bu açıdan daha iyi olabilir.
 
Anakartta M.2 slotu olmadan yardımcı kartla takabiliyorsunuz ama etkisi ne kadar olur belli olmaz.(aparat olarak takılan kart çalışmayabilir ya da uzun ömürlü olmayabilir) SATA SSD bu açıdan daha iyi olabilir.

Yıllardır kullanıyorum. O yüzden önerdim.
Anakartında bu şekilde kullanabilir.

Alfais 4446 PCI-e Express 3.0 X4 to NVMe M.2 m key NGFF SSD çevirici dönüştürücü kart adaptör olan modelini. Yani üstte attığım linkte ki olan adaptörü.

Hangi M.2 SSD'yi alırsa alsın. SATA'dan aşağı performans vermeyeceği kesin.
 
Oyun amaçlı kullanacaksan ve aparat ile bağlayacaksan M.2 SSD o kadar da kullanışlı olmaz. SATA SSD al bütçen ile daha yüksek kapasiteli alabilirsin bile belki. Oyunlarda o kadar bir hız farkı olmuyor ikisi arasında. Ekran kartının performansına ikisinin de katkısı olmaz bu arada. Sadece açılış hızı artar.
 

Geri
Yukarı