M.2 SSD yazarken sistem donuyor

Bütçe
2000

thepiscis

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 3060 Ryzen 5 5600x
Meslek
Öğrenci
SSD veya HDD modeli
Crucial P3 500GB M.2 NVME
Anakart
Asus PRIME A520M-E
Arkadaşlar merhaba, yaklaşık 1 senelik olan M.2 SSD'im son 2 ay içerisinde yazma işlemi yaparken sistemi donduruyor, normalde yazma hızı 1.9GB/sn olması gerekirken maximum performansı 500-600mb/sn civarlarında, normal bir oyun indirirken, dosya taşırken vs. 50-60 MB yazma işleminin üzerine çıkmıyor yaparken de sistem donuyor. 2000TL civarlarında SSD önerirseniz çok sevinirim.

Not: Çok format atan birisiyim ondan dolayı maalesef ki SSD'nin ömrü %34 kaldı.

SSD: Crucial P3 500GB PCI-e 3.0

Arkadaşlar merhaba, yaklaşık 1 senelik olan M.2 SSD'im son 2 ay içerisinde yazma işlemi yaparken sistemi donduruyor, normalde yazma hızı 1.9GB/sn olması gerekirken maximum performansı 500-600mb/sn civarlarında, normal bir oyun indirirken, dosya taşırken vs. 50-60 MB yazma işleminin üzerine çıkmıyor yaparken de sistem donuyor. 2000TL civarlarında SSD önerirseniz çok sevinirim.

Not: Çok format atan birisiyim ondan dolayı maalesef ki SSD'nin ömrü %34 kaldı.

SSD: Crucial P3 500GB PCI-e 3.0

Bende sürekli atıyorum ama %100 acaba neden

%34 sağlık...
Muhtemelen sorun düzelmeyecektir ama Minitool ile ''Wipe Disk'' işlemi yapmanız halinde belki bir müddet daha stabil olarak kullanabilirsiniz. Diskin kök kısmına sağ tık.
Wipe Disk(Disk sıfırlama) === Eski adı low level format

Minitool free versiyonu indirseniz dahi kurarken varsayılan olarak trial kurulum seçili geliyor. Seçimin hemen altında free ile devam eti seçmelisiniz.

Dosya Ekleri

• ___2025-01-01 020350.png
    ___2025-01-01 020350.png
    173,2 KB · Görüntüleme: 23
%34 sağlık...
Muhtemelen sorun düzelmeyecektir ama Minitool ile ''Wipe Disk'' işlemi yapmanız halinde belki bir müddet daha stabil olarak kullanabilirsiniz. Diskin kök kısmına sağ tık.
Wipe Disk(Disk sıfırlama) === Eski adı low level format

Minitool free versiyonu indirseniz dahi kurarken varsayılan olarak trial kurulum seçili geliyor. Seçimin hemen altında free ile devam eti seçmelisiniz.

Bu işlem diski sıfırlamıyor değil mi?

Daha önce hard disk konularında görmüştüm Low level format ı

Arkadaşlar yeni SSD aldım sorunum çözüldü.
Samsung 970 EVO Plus aldım.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı