M.2 SSD'lerde DRAM önemli mi?

Bütçe
maksimum 8000 TL
Daha fazla  
Anakart
Gigabyte B650m DS3H
Merhaba, hem işletim sistemimi kuracağım hem de oyun/iş kapsamında aktif kullanacağım bir M.2 SSD arayışındayım, fiyatlar da bir hayli yükseldi, indirim kovalıyorum.
Bulduğum bir örnek de Vatan Bilgisayar'da Kioxia Exceria Plus G4 series 1 TB gen5 modeli. Fakat birden fazla forumda DRAM'ler ile ilgili yazılar okuyunca emin olamadım ve 3 sorum olacak.

1- Aktif kullanacağım ve işletim sistemi Windows'u kuracağım bir SSD'ye DRAM'siz almak mantıklı mı mantıksız mı?
2- Her 2 koşulda da önerebileceğiniz 1TB M.2 SSD önerebilir misiniz? Bütçe olarak 8 bin TL bandına çıkmayacak ama gerçekten iyi bir fırsat ise olabilecek ürünler de uygun.
3- GEN5 SSD hızları çok iyi fakat gerekli mi?

Anakart veya işlemcin Gen4 destekliyse Gen4 hızları alırsın, Gen3 destekliyse Gen3 hızları alırsın.

Almışken 2 TB almanı tavsiye ederim. 1 TB fiyatları gereksiz fazla şu an. 1 TB eli yüzü düzgün SSD'ler 6000-7000 bandında. Onu alana kadar biraz daha ekle 2 TB al. Kioxia Heatsink modelinde de Pro modelinde de DRAM var bu arada. Pro modeli daha iyidir ama ikisi de güzel SSD'ler.
bilgilendirme için teşekkür ederim
pro model olarak bunu buldum fakat
bu modeli önerir misiniz gen4 ve fiyatı uygun gözüküyor. Bu markanın ürünleri piyasadan uygun gibi

bilgilendirme için teşekkür ederim
pro model olarak bunu buldum fakat
bu modeli önerir misiniz gen4 ve fiyatı uygun gözüküyor. Bu markanın ürünleri piyasadan uygun gibi

Dediğim modelin 1 TB versiyonu bu hocam. Buradaki fiyatını görmemiştim, fena değil. Alabilirsin.

Dediğim modelin 1 TB versiyonu bu hocam. Buradaki fiyatını görmemiştim, fena değil. Alabilirsin.
tamamdır bu modeli alacağım büyük ihtimal veya uygun bir fiyat bulur ise 2tb modeli.

tamamdır bu modeli alacağım büyük ihtimal veya uygun bir fiyat bulur ise 2tb modeli.
kusura bakmayın tekrardan yazıyorum tesadüfen indirimde gördüğüm bu modeller hakkında düşünceleriniz neler?
kioxia modelleri daha mı mantıklı bir tercih olur?

kusura bakmayın tekrardan yazıyorum tesadüfen indirimde gördüğüm bu modeller hakkında düşünceleriniz neler?
kioxia modelleri daha mı mantıklı bir tercih olur?
@the Prodigy
Tekrardan mesajı düzenledik gibi gözüktüğü için gözükmemiştir diye etiketledim

Son düzenleme:
Bu modeli önerir misiniz Gen4 ve fiyatı uygun gözüküyor. Bu markanın ürünleri piyasadan uygun gibi.

Fiyatı şu an çok uygun, vatanın ne zaman indirim yapıp ne zaman normale geçtiği belirsiz, her gün takip etmek gerekiyor sanırım. DRAM'li model 👍

vatanda güzel indirimler var
ben seçimimi kingston dan yana yaptım 700tl gibi bir ekstra ücret fakat taksit imkanı vatan da yoktu o yüzden itopyayı tercih ettim, aynı zamanda kingston un TBW değeri daha yüksekti çok fark eder mi bilmiyorum. hepinize teşekkür ederim bilgilendirmeler için

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı