M.2 SSD'niz hangi sıcaklıklarda çalışıyor?

Dizüstü kullanıyorum. Boşta 40-50, Oyunda 50-60 derece oluyor. Testlerde 81 derece görmüşlüğü var. 970 Evo 250 GB. Samsung'a göre 72 derece maksimum denmesine rağmen sorun çıkarmadı.
Sıcaklığı pek sıkıntı olmaz ama performanstan düşer 1500mbs yazması gerekirken 500mbs yazar veya 1000mbs.

Sıcaklığı pek sıkıntı olmaz ama performanstan düşer 1500mbs yazması gerekirken 500mbs yazar veya 1000mbs.
Yanlış bilgilendirme yapmayın. Zaten testlerde olduğunu belirttim. Sabah akşam o sıcaklıkta kullanmıyorum. Ki normal bir testte bile o sıcaklığa ulaşmıyor. Performans kaybına gelecek olursak Samsung 3400/1500 MB/s vadetmiş durumda. Ben testlerde 0-100 MB/s fazlasını aldım hep. Yaklaşık 1,5 yıldır elimde ve bu şekilde kullanıyorum. Çok mantıklı bir hareket değil deseniz katılırdım ama dediğinizin elle tutulur bir yanı yok. Dizüstü olduğu için de yapabileceğim bir şey yok.

1580589171742.png

Kingston A2000 250GB NVMe SSD.

Yanlış bilgilendirme yapmayın. Zaten testlerde olduğunu belirttim. Sabah akşam o sıcaklıkta kullanmıyorum. Ki normal bir testte bile o sıcaklığa ulaşmıyor. Performans kaybına gelecek olursak Samsung 3400/1500 MB/s vadetmiş durumda. Ben testlerde 0-100 MB/s fazlasını aldım hep. Yaklaşık 1,5 yıldır elimde ve bu şekilde kullanıyorum. Çok mantıklı bir hareket değil deseniz katılırdım ama dediğinizin elle tutulur bir yanı yok. Dizüstü olduğu için de yapabileceğim bir şey yok.
benim demek istediğim sürekli 80c de kullanırsanız performans kaybı olur ben orda biraz abartarak söyledim ama yüksek sıcaklığa gelen bir m2 ssd veya normal bir ssd de illaki performans kaybı olur, bunu ben değil bir kaç video kaynaları söylüyor.
bir kaç saniyeliğine 80c olmasınde pek bir kayıp olmaz ama uzun süreli testlerde 80c de test yapılırsa sürekli yavaş yavaş performans düşecektir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı