Çözüldü M.2 SSD'ye Win10 kurmak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Xetax

Centipat
Şu anki sistemde 2 adet SSD var birisi 240GB SATA girişli diğeri 500GB M.2 SSD ve Win10 Pro SATA girişli 240GB SSD üzerine kurulu.
Amacım Win10 Pro'yu M.2 SSD üzerine kurmak.
(HDD'den SSD'ye disk kopyalamak videosundaki gibi olmuyor çünkü oradaki program sadece yüksek GB'lı driverdan düşük ya da eşit GB'lı drivera kopyalama sağlıyor. )

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
sorum/kaygım bu videodaki gibi yapıp Boot ile M.2 SSD üzerine Win10 Pro kurarsam acaba bir sıkıntı çıkar mı? Diğer diskteki Win10 silinir mi? Yoksa iki diskte de Win10 olur ve PC çalışmaz mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
O videodaki gibi sorunsuzca kurabilirsin. Kurma ekranında, disk seçme bölümünde 240 GB SSD diskini biçimlendirmeyi unutma. Yoksa sistem çift işletim sistemi olarak görür ve boot ettiğinde sana 2 seçenek sunar hangi işletim sistemi ile açılsın diye. İkiside Windows 10 olduğu için hangisi M.2 diskin anlayamazsın dediğim gibi 240 GB SSD diski biçimlendirip, 500 GB M.2 diske kurarsan sorunsuzca kullanabilirsin.

Edit: Bu arada 240 GB SSD diskinde önemli verilerin varsa yedek almayı unutma.
O videodaki gibi sorunsuzca kurabilirsin. Kurma ekranında, disk seçme bölümünde 240 GB SSD diskini biçimlendirmeyi unutma. Yoksa sistem çift işletim sistemi olarak görür ve boot ettiğinde sana 2 seçenek sunar hangi işletim sistemi ile açılsın diye. İkiside Windows 10 olduğu için hangisi M.2 diskin anlayamazsın dediğim gibi 240 GB SSD diski biçimlendirip, 500 GB M.2 diske kurarsan sorunsuzca kullanabilirsin.

Edit: Bu arada 240 GB SSD diskinde önemli verilerin varsa yedek almayı unutma.

Çözüm

Dediginizi yaptim bicimlendirdim ve istedigim ssd icine Iso dosyasiyla windows kurulumu yaptim fakat windowsu kuruyor ve yeniden baslatiyor kendini (usb yi cikariyorum) sonrasinda bios a atiyor beni (10 kez denedim UEFI only modunu actim hersey ok ama olmadi)

Bunlar ise yaramayinca windowsun kendi orijinal usbsini taktim ve onunla kurulum deneyeyim dedim fakat bu sefer disk secme bolumunde 1 tane ssd gozukuyor (m.2 ssd gozukmuyor) direk biosa gidip sistemde gozukuyor mu diye baktim hersey ok sistem goruyor okuyor kac gb yer var gosteriyor fakat orijinal windows usbsiyle kurulumda gozukmuyor acaba bi fikriniz varmidir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…