Çözüldü M.2 SSD'ye Windows kurulmuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Trickyy

Hectopat
Daha fazla  
RAM
GSKILL 16GB (2X8) RipjawsV DDR4 2933MHz
SSD veya HDD modeli
Crucial 1TB P3
Ekran kartı
Sapphire RX 470 4GB
Anakart
MSI Pro H510M-B Intel H470 Socket
İşlemci
i3-10100F
Dostlar sorunum başlıktaki gibidir. Bu M.2 SSD'ye bir türlü Windows kuramadım, hem 10 hem de 11'i denedim. Windows 10'u hem UEFI hem de BIOS olarak kurmaya çalıştım ancak iki türlü de başaramadım. UEFI olarak kurduğumda CSM modda başlattığımda Windows'un UEFI olarak kurulduğu hatasıyla karşılaşıyorum ancak UEFI modda başlattığımda boot listesinde çıkmıyor. Windows'u BIOS olarak kurmaya çalıştığımda, format atarken yeni tuşuna bastığım zaman diski GPT'ye çeviriyor ve olmuyor. Eski SSD'mi kopyalamaya çalıştığımda ise Windows önyükleme hatası aldım. (eski SSD 512 Bayt ve MBR idi, yeni SSD ise 4096 Bayt ve GPT)

Disk GPT iken kurduğum Windows 10'da, bootrec komutlarını denedim ve sorunumu çözmedi, /fixboot komutunda ise erişim engellendi uyarısı aldım ve /fixmbr komutunda takılı cihaz bulunamadı gibi bir hata almıştım. Sorunumu çözebilecek olan varsa yardım etsin.

Bump.

Son düzenleme:
Çözüm
Şimdi Windows kurulum ekranında disk seçme kısmına gelmeni sağlayan şey nedir? UEFI USB ile kurulumda ne ile karşılaşıyorsunuz?

Sorunu Rufus yerine Windows'un kendi medya oluşturma aygıtı ile USB belleğe yazarak çözdüm.
Kurulumda hiçbir sorun yoktu sadece boot edilmiyordu. Sorunun sebebi Rufus'la ISO'yu yazarken bazı özellikleri atlayıp kapatabilmesi olabilir.
Şimdi Windows kurulum ekranında disk seçme kısmına gelmeni sağlayan şey nedir? UEFI USB ile kurulumda ne ile karşılaşıyorsunuz?

Sorunu Rufus yerine Windows'un kendi medya oluşturma aygıtı ile USB belleğe yazarak çözdüm.
Kurulumda hiçbir sorun yoktu sadece boot edilmiyordu. Sorunun sebebi Rufus'la ISO'yu yazarken bazı özellikleri atlayıp kapatabilmesi olabilir.

Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı