M.2 SSD'yi SATA 3 portuna bağlanabilir mi?

mrbest1997

Kilopat
Bilgisayarım Monster laptop 2014 model ve M.2 SSD takma portu yok sadece 2 tane SATA3 var birinde HDD takılı diğeri boş iyi bir SSD takmak istiyorum 3400mb/s gibi dönüştürücü alsam işe yarar mı ve performans düşüklüğü olur mu yoksa normal SATA 3 performansı mı alırım 600mb/s ve 3400mb/s hızlı bir SSD'yi takma gibi imkanım var mı ilk defa konu açıyorum yanlış açtıysam kusuruma bakmayın.

Bilgisayarım Monster laptop 2014 model ve M.2 SSD takma portu yok sadece 2 tane SATA3 var birinde HDD takılı diğeri boş iyi bir SSD takmak istiyorum 3400mb/s gibi dönüştürücü alsam işe yarar mı ve performans düşüklüğü olur mu yoksa normal SATA 3 performansı mı alırım 600mb/s ve 3400mb/s hızlı bir SSD'yi takma gibi imkanım var mı ilk defa konu açıyorum yanlış açtıysam kusuruma bakmayın.

M.2 SSD'yi SATA'ya takamazsın. Dönüştürücü ile taksan bile 600mb/s hız alırsın.

Beklediğiniz hızı alamazsınız maalesef.
Dönüştürücü alsanız dahi hız aynı olacaktır.
O sebeple normal 2.5'lik SSD alıp takmanız gerekecek.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı