M.2 vs SATA SSD

lastromance21

Hectopat
Katılım
7 Eylül 2020
Mesajlar
262
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamlar Gigabyte B450 GAMING X kullanıyorum anakart ama M.2 yuvasina bakinca neredeyse ekran karti ile bitisik korkum su ekran kartindaki sicaklik M.2 yansiyacak M.2'nin performansi düşecek termal pedle korunmus bir SSD alsam ekran kartina deger mi korkusu var YouTube'dan bakinca M.2 ile SATA SSD arasinda fark yok gibi en fazla 5 saneyi gecikme vardir baska oyunlarda Windows acilirken 1 2 fark oluyor sizce ne yapmaliyim.
 
Bütçeniz nedir? Kendiliğinden soğutuculu M2 SSD'ler var. Ve ayrı soğutucu da satılıyor. Ayrıca pek sorun olacağını sanmıyorum.
 
M.2 NVMe SSD fiyatları bir zaman önce SATA SSD fiyatlarıyla rekabet edemeyecek kadar fazlaydı. Şimdi fiyat farkları o kadar uçuk değil. Her ne kadar performans farkı olmasa da oyunlar için örnek vermek gerekecek olursa 500 GB SATA SSD 500 lirayken 500 GB NVMe SDD 550 lira.

50 lira için NVMe tercih edilebilir. Sorun olacağını sanmıyorum. Ben ekran kartının üstünde ki portta kullanmama rağmen 42 derecelerde seyrediyor.
 
NVMe SSD'ler ile SATA SSD'ler aşağı yukarı aynı fiyattayken SATA SSD almak mantıksız bana göre, anakartta M.2 soğutucu bulunmuyor mu? Eğer yoksa da kendi soğutucusu bulunan bir NVMe SSD almanızı tavsiye ederim. SATA ikinci tercihiniz olsun.
 
Benim de kullandığım M.2 SSD hemen ekran kartının altında hatta neredeyse bitişik durumda, ısınma vs olmuyor, endişeye gerek yok. SATA mı M.2'mi derseniz, kesinlikle M.2 SSD alın derim, okuma yazma hızları SATA SSD'lere göre neredeyse 2 kat daha fazla.
 

Geri
Yukarı