M.2 yuvasındaki vida nedir?

Thundem

Hectopat
PC'ye M.2 SSD takacakken M.2 SSD yuvasında bu vidayla karşılaştim, bu vida yükseltme vidası mı? M.2 SSD'yi monte ederken bunu çıkarmalı mıyım yoksa onun üstüne mi monte edilmeli?

Emin misiniz hocam, ben o vidayı yükseltme vidası diye dusundum.
Eminin hocam. Yakin zamanda bende M2 montaji yaptim.
Vidayi ve vidanin altindaki uzun metali cikartip ssd'yi slota takiyorsunuz ve metali vidayla birlikte geri takiyorsunuz.
Yukseltme iki ssd takilacagi zaman gerekli oluyor. Siz 1 ssd takacaginizdan yukseltme metaliyle birlikte vidayi sokup alttaki slota montaj yapacaksiniz.

Bazı anakartlarda vida üstünde geliyor bazılarında kutuda pakette gelir o vidayı çıkartıp SSD'yi takacaksın sonra vidalaman gerek.

Eminin hocam. Yakin zamanda bende M2 montaji yaptim.
Vidayi ve vidanin altindaki uzun metali cikartip ssd'yi slota takiyorsunuz ve metali vidayla birlikte geri takiyorsunuz.
Yukseltme iki ssd takilacagi zaman gerekli oliyor.
Metalden kastınız sadece siyah renkli yeri cikarip takacagim, gri renkli metal yerinde duracak degil mi?

Metalden kastınız sadece siyah renkli yeri cikarip takacagim, gri renkli metal yerinde duracak degil mi?
Gri renkli metal yukseltme metali. O metal ust slota yapilacak montajlarda kullaniliyor.
Tek ssd takacaksaniz ikisinide cikaracaksiniz ve ssd'yi alt slota takacaksiniz.

Gri renkli metal yukseltme metali. O metal ust slota yapilacak montajlarda kullaniliyor.
Tek ssd takacaksaniz ikisinide cikaracaksiniz ve ssd'yi alt slota takacaksiniz.
Tek ssd takacagim hocam ama o tek ssdyi yukseltmeyle direkt en ust slota taksam daha iyi olmaz mi? En asagi slota gore.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…