Merhaba arkadaşlar,,, az önce aklıma gelen bir fikri denedim ve sizlerle de paylaşmak istedim. Biliyorsunuz ki m çipli MacBook'lara iPhone ve iPad uygulamaları kurabilmekte ancak bunun için geliştiricinin uygulamayı App Store'dan MacBook'ların indirmesine izin vermesi gerekiyor. Instagram, Snapchat ve Netflix gibi uygulamaları Macbook'a indiremiyorsunuz. Benim de aklıma bu uygulamaları dışarıdan yükleyip açmak geldi ve ufak bir deneme yaptım. Tıpkı Android'de APK olduğu gibi IOS'ta .IPA uzantılı uygulamalar mevcut. Netflix'te sonuç alamasam da Instagram açıldı ancak daha önce Instagram satın alınmış bir Apple hesabı istedi. Elimde iPhone cihaz olmadığı için denemeyedim. Yaptığım şey şuydu .IPA uzantılı dosyayı uygulamaların içine atıp çift tıkladım hemen kuruluyor ardından Launcher'a bile geliyor uygulama zaten. Elinde iPhone olan birisi eğer bu konulara meraklıysa deneyebilir mi? Sonuç alınıp alınamayacağını merak ediyorum. Çünkü internette araştırdığımda böyle bir şeyi daha önce deneyen göremedim. Eğer başarılı olunursa rehber videosu vs. çekilebilir.
Dosya Ekleri
Son düzenleyen: Moderatör: