M1 Mac ile bootable Windows 7 nasıl yazılır?

metehanktu

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Mühendis
Merhaba, elimde eski bir cihaz vardı onu formatlayıp chorome OS Flex'e çevirmiştim ancak tekrar Windows işletim sistemine ihtiyaç duydum. Forumdan sistem 4 GB RAM'li ve 1.1 GHz'lik bir işlemciye sahip olduğundan bir Windows 7 ISO dosyası indirdim. Elimde USB hazırlamak için M1 Apple slicon işlemcili bir Mac var sadece zaten chorome OS Flex'e dışarıdan bir şey kuramadım mecburen Mac de yapacağım balenaEtcher ile denedim zaten kendisi de uyarı verdi Windows. ISO'su problem olabilir Rufus kullan diye. Rufus da maalesef macOS desteklemiyor nasıl USB'yi hazırlamam gerek tecrübeli arkadaşlar basit bir dille anlatabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şurada terminal kullanarak yapabileceğin komutlar mevcut, bir göz at.
Terminale girmeden flash'ı ms-dos fat ve mbr olarak formatlasam iso yu da alıp içine yazsam olurmu sizce anladığım kadarıyla terminal de de aynısını yaptılar, Windows 10 iso sundan 4 GB'dan büyük alanlar vardı terminalsiz olmuyordu ama elimdeki Windows 7 iso su 3 GB kadar o sebepten elle yazsam olur mu ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Terminale girmeden flash'ı ms-dos fat ve mbr olarak formatlasam iso yu da alıp içine yazsam olurmu sizce anladığım kadarıyla terminal de de aynısını yaptılar, Windows 10 iso sundan 4 GB'dan büyük alanlar vardı terminalsiz olmuyordu ama elimdeki Windows 7 iso su 3 GB kadar o sebepten elle yazsam olur mu ?
Formatladıktan sonra dosyayı kopyala yapıştır olarak attığında bootable olması için gerekli ayarları işlemiş olmayacak diye tahmin ediyorum ama gene de dene, çalışırsa bir yol daha olur elimizde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı