Garantiye Türkiye'den gönderebilirsiniz. Genelde birkaç haftada çözüme ulaştırıyorlar. Bu sorunun bana göre olma sebebi cihazın bütün parçalarının dip dibe olması. Diğer laptoplarda her şey için fazla fazla alan olduğu için kendi içinde topraklama yapıyor olabilirler. MacBook Air'da sıfıra sıfıra tasarım olduğundan bu sorun oluşuyor. Çözümü adaptörde buluyoruz biz de.
Sorunu sanırım çözdüm. Sorunu yaşadığım priz eski ve yıpranmış gibiydi ben de yeni fark ettim. Dün yeni ve topraklamalı olduğuna emin olduğum prizde denedim ve sorunum çözüldü. Bazen karıncalanma oluyor ancak çok çok dikkatli değdirince oluyor. Zaten detaylı şekilde araştırınca çoğu MacBook modellerinde bu sorun oluyormuş. Sanırım kasanın tamamen metal olmasından olan bir sorun. Benim gibi bu durumu yaşayan arkadaşlara tavsiyem kaliteli bir priz ile birkaç gün test etmeleri. Eğer priz ile çözemiyorsanız servise vermek en mantıklısı olacaktır. Ben kendi sorunumu prizimi değiştirerek çözmüş bulunmaktayım. Umarım bu sorunu yaşayan insalara yardımcı olabilmişimdir.