M1 MacBook harici SSD yavaş çalışıyor

SamedDX

Decapat
Katılım
22 Eylül 2021
Mesajlar
704
Makaleler
1
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle merhabalar, bende M1 MacBook Air 256 GB var. Bu cihazın hafızasını önceki laptopumdan kalan M.2 SATA SSD ile artırmak istiyordum. M.2 SATA SSD kutularına bakarken ilk olarak şu modeli aldım.

31mnZZrQ5DL._AC_.jpg

Bu ürüne M.2 SATA SSD taktığımda çok fazla ısındı ve ses çıkardı ama aldırış etmedim fakat daha sonra hızının sistem raporunda 480 megabit/s olduğunu gördüm bu da yaklaşık 40 megabayt/s okuma yazma almamı sağlıyordu fakat Windows bir cihaza taktığımda okuma yazma hızları 400 megabayt/s ve üzerine çıkıyordu. Bu cihazı macbooka dönüştürücü ile taktığım için ilk dönüştürücüden şüphelendim ve MacBook'un kendi kutusundan çıkan 2 metre Type-C Type-C kabloyu denedim ama sonuç gene aynı oldu. Bende bu ürünü iade ettim ve direkt olarak Mac desteklediğini söyleyen ugreen marka bir ürün aldım. İkinci aldığım SSD kutusu da şu:

61LsMhkDspS._AC_SY879_.jpg

Bu üründen ümidim çok yüksekti Smart ve TRIM desteği olduğunu belirmişlerdi. Ürün az önce geldi ama gene Windows'ta yüksek hız verirken Mac'de hız çok düşüktü tekrar MacBook'un 2 metre olan Type-C Type-C kablosu ile denedim ama sonuç değişmedi.
Bu arada bütün formatlarda denedim ama hala USB2.0 olarak görüyor. Sizce şimdi ne yapmam lazım ürünün içinden çıkan kablo Mac ile uyumsuz acaba dönüştürücüde mi bir sıkıntı var yoksa öbür kablo 2 metre olduğu için mi bir sıkıntı oluşturuyor ya da başka bir durum mu söz konusu? Az sonra kablo denemek için bizim buradaki bilgisayar ve telefoncuları gezeceğim çözüm önerilerinize açığım. Teşekkürler.

Ekran Resmi 2022-04-18 12.51.43.png


İlk ürünün linki: Alfais 4357 M.2 Sata Ssd Ngff To Type C Usb 3.0 B-Key Mini Hdd Çevirici Adaptör Harici Harddisk Kutusu : Amazon.com.tr: Bilgisayar
İkinci ürünün linki: Ugreen M.2 Sata NGFF SSD USB 3.1 5 Gbps Type-C Gen1 B-Key M+B Key Disk Kutusu : Amazon.com.tr: Bilgisayar
Güncelleme: Ondan fazla kablo denedim ama hepsinde sonuç aynı ve hız testinden ziyade içine 10 gb boyutunda bir dosyayı bile kopyalayamıyorum çünkü hata alıyorum. İlk üründe böyle bı sıkıntı da yoktu en azından yavaş da olsa yazma yapabiliyordum.

İçine taktığım ssd bu:
51YvWRdQBGL._AC_SL1200_.jpg







Ssd linki: Hikvision E100N 128 GB 500-347MB/s M.2 PCI-E Nvme HS-SSD-E100N/ 128 GB : Amazon.com.tr: Bilgisayar
Windows üzerinde görünen SSD bilgileri:

Ekran Alıntısı.PNG

Windows üzerindeki hız testi:

Ekran Alıntısı2.PNG

SSD'nin bilgi kağıdı:

Amazon isterseniz iade edin dedi, Apple destek ise sitesindeki 1TB SSD'yi 7000 TL'ye bana satmaya çalışıyor ama benim isteğim çok yüksek bir perofrmans değil kullanım amacım 70 GB olan Logic Pro kütüphanemi depolamak olacak. Sizce SSD mi Mac ile uyumsuz yoksa SSD kutusu mu eğer SSD uyumsuzsa iyi bir SSD alıp takabilirim ya da kutu uyumsuzsa hızlı USB C flhas belleklere bakıyorum. Tavsiyeleriniz nelerdir?
*flash olacaktı.
 
Son düzenleme:
Merhabalar hocam konuyu hortlattım ama sorunu çözebildiniz mi? Şu anda maalesef bende aynı sorunu yaşıyorum.Bu ssdyi aldım ve ona uygun bir ssd kutusuyla teste soktuğumda çok düşük bir hız alıyorum. Çözdüyseniz haberdar ederseniz sevinirim. @SamedDX
 

Yeni konular

Geri
Yukarı