M2 MacBook Pro yazılım ve yazılımcı için uygun mu?

güneş66

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba üniversitede bilgisayar okuyorum. M1 MacBook Pro arıyordum ama artık üretimden kalkmış, yok. MacBook Pro M.2 aldım 2 gün önce. 16 GB RAM 256 GB SSD modelini aldım. SSD kapasitesi ile ilgili çok işim yok aslında bulut kullanıyorum çoğunlukla. 512 GB çıkarınca neredeyse 4-5 bin TL ödüyorduk. Gerek duymadım. Onun yerine RAM yükselttim. Sizce yazılım için yeterli olur mu? Ne kadar uzun süre beni götürür dostlar? Bir de M2 MacBook Pro M1'den yavaş diyorlardı. 1 haftaya kadar 1 sene boyunca MacBook Air M1 8GB/256GB kullandım. Yetmediği için RAM olarak Pro alayım dedim. Pro'ya geçince yavaş gibi falan gelirse çıldırırım. Sizin değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum. Beni bu dertten kurtarın...

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunun doğruluğu kesin değil fakat iyi yapmışsın ve hayli hayli yeter, hayırlı olsun.

Hangi alanda yazılım ile uğraşacağına bağlı ama çok spesifik durumlar hariç fazlasıyla yeter de artar bir bilgisayar almışsınız. Hayırlı olsun. İyi kodlamalar

Bunun doğruluğu kesin değil fakat iyi yapmışsın ve hayli hayli yeter, hayırlı olsun.
Teşekkür ederim. Umarım doğruluğu düşer.

Hangi alanda yazılım ile uğraşacağına bağlı ama çok spesifik durumlar hariç fazlasıyla yeter de artar bir bilgisayar almışsınız. Hayırlı olsun. İyi kodlamalar
iOS alanında geliştirmek istiyorum ve teşekkür ederim yorumunuz için.

Ben 1 yildan fazladir yazilim icin(Swift) kullaniyorum oldukca memnunum. Uzun yillar yeter merak etmeyin ancak M2 islemcili modellerde soyle bir sorun var. 256GB SSD'li modellerin okuma / yazma hizlari 512GB olanlara gore daha dusuk. Yavas denmesinin sebebi bu esasen. macOS'da sanal bellek kullanimi da fazla oldugu icin yavas SSD performansa bir tik daha fazla etki edebiliyor. 16GB yapmakla iyi yapmissiniz ancak imkan varsa keske 16/512 modele yonelseydiniz.

Yani öğrenciyim artı Apple biliyorsunuz ne kadar koyuyor üstüne. Şimdi ben anlamadım M2 MacBook Pro yavaş mı çalışacak?
Hani açılış ekranları olsun ne bileiyim klasör açarken Google vesaire takılacak kasacak yavaş loading yapacak gibi?

Macbook Air de alsanız yavaş çalışmazdı. O söylenenler 8gb ram olan versiyonlar için. Kaldı ki onlar da Xcode üzerinde Swift yazarken yavaş çalışmaz. Sizin bilgisayarınızın yavaş çalışma ihtimali yok. En iyi seçimi yapmışsınız.

Hımm, anladım dostum teşekkür ederim, umarım öyle olur.

Bilgisayar Mühendisliği için uygun değil. Elinizde X64 Windows bir cihaz olmalı fazladan yoksa sorun yaşarsınız.

M2 serisinde Pro yerine Air tercih ederim. Eğer oyun oynamayacaksanız Pro'nun hiçbir avantajı yok. Air'in tek dezavantajı fan yok ancak kodlamayı geç rendering yaparken bile TT yeterli olacaktır. 256 GB depolama da her ne kadar bulut kullansan da çağ dışı bir depolama seçeneği çünkü işletim sistemi zaten kafadan 50 GB götürüyor...

Bilgisayar Mühendisliği için uygun değil. Elinizde X64 Windows bir cihaz olmalı fazladan yoksa sorun yaşarsınız.
16 GB olduğu için Windows'u sanal makineye kurabilir. Ancak 256 GB disk sıkıntılı. 100 GB veremez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…