M2 MacBook Pro yazılım ve yazılımcı için uygun mu?

Bende yeni aldım bugün ikinci günündeyiz. Sizin aldığınız gibi 16 GB RAM 256 GB aldım yapılandırma ile aldım. Bu bahsettikleri SSD yavaş muhabbeti 16 GB RAM ile olan sürümde çok fark edilecek bir şey değil. Çünkü sistem çok sık swap işlemi yapmıyor. Çok büyük dosyalarla çalışırken fark edilir diye düşünüyorum. Hayırlı olsun benchmark testi yapabilirsiniz aklınızdaki soru işaretleri gidecektir.

Hadi ya bir nebze de olsa iyi geldi teşekkür ederim değerli yorumlarınız için. Isınıyor mu bilgidyar kaç derece gördünüz.

Dostlar öyle bir konuştunuz ki aldığıma pişman olacak gibiyim şimdi işimi görmez mi bu ya kasmasın donmasın akıcı akıcı kullanayım pili gitsin ısınmasın bilmem ne diye aldım yok SSD sıkıntı sanal bilgisayar sıkıntı. Ben 2 yıl götürsün diye bakıyorum beni götürmez mi 2 yıl sıkıntı yaşatmadan.
Kötü bir seçim mi olmuş?

Kotu secim kesinlikle degil. Apple cip kitligini bahane ederek yalandan milleti 512GB modele yonlendirmeye calisti sadece. Iyi bir tercih yaptiginizi cihaz elinize gecip kullanmaya baslayinca anlarsiniz zaten merak etmeyin.

Hadi ya bir nebze de olsa iyi geldi teşekkür ederim değerli yorumlarınız için. Isınıyor mu bilgidyar kaç derece gördünüz.
Geekbench testinde 80 dereceyi, cinebench testinde 98 dereceleri gördü ama fanları maximuma çekerseniz 65-70 arasında dolaşıyor sıcaklıklar. Testleri ard arda yaparsanız throttle (frekans düşürme) oluyor sıcaklıklardan dolayı ama çok büyük farklar yok önceki testlere kıyaslarsak. Bence fanın olması büyük bir avantaj. Tg Pronun full sürümünü aldım. Fanı kontrol etmek, sistem sıcaklıklarını ve frekansları görmek için güzel bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Touch barı ilk defa kullanıyorum. Bir sunum hazırlarken, tasarım yaparken, bir paragraf yazarken, safaride gezinirken, galeride resim ararken vs çok kullanışlı oluyor. Air m2 deki ekran kafamı karıştırmıştı ama bu touch bar çok hoşuma gitti. Basit bir detay olacak ama ekranın altındaki MacBook Pro yazısı da beni memnun ediyor. Air m2de bu yoktu ama m1 air da vardı. M1 airi de kullandım ve onda da bu yazının kullanıcıya bakması bence güzel bir şey. Çentik konusuna hiç girmiyorum. Çok garip geliyor. Bence MacBook Pro m2 hafifliğiyle, performansıyla ve özellikle "şarj süresiyle" bir laptop kullanmanın keyfini veriyor. Kodlama ve render için kesinlikle alınması gereken bir cihaz olduğunu düşünüyorum. Yabancı youtuberlar bu cihazın satıldıklarını anlamamışlar. Eğer 14" pro ile arasında 10.000 tl fark olmasaydı bende öyle düşünebilirdim.

Bu bahsettikleri ssd yavaş muhabbeti
Apple cip kitligini bahane ederek yalandan milleti 512GB modele yonlendirmeye calisti sadece.
Ben 256 GB versioyonunun yavaş olmasında değilim.
256 GB versiyonunun çağ dışı bir depolama seçeneği olduğunu düşünüyorum. Monterey zaten kafadan 40-45 GB götürüyor. İleride daha çok alan kapsayacak. E daha bunun Visual Studio'su, Android Studio'su falan var. Bu IDLElar tools ile birlikte "tek başlarına" 20-30 GB gibi hacimleri bulabiliyor.

Ben 256 GB versioyonunun yavaş olmasında değilim.
256 GB versiyonunun çağ dışı bir depolama seçeneği olduğunu düşünüyorum. Monterey zaten kafadan 40-45 GB götürüyor. İleride daha çok alan kapsayacak. E daha bunun Visual Studio'su, Android Studio'su falan var. Bu ıdlelar Tools ile birlikte "tek başlarına" 20-30 GB gibi hacimleri bulabiliyor.

Bende 2 hafta önce M1 Air 256 vardı 1 yıl kullandım her şeyi kurdum bana neredeyse 150gv gibi bir alan kalıyordu hani az mı evet az ama 512 GB 4 bin TL vermek var bir de 1-2bin arasında tanışabilir 1 TB SSD almak var.

Güncelleme! Bilgisayar şimdi elime ulaştı ilk izlenim olarak belki psikolojik olabilir, m1'den daha hızlı gibi geldi. Ve haliyle m1'e göre fazla ısınıyor. ilerleyen günlerde yazıcam sana

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı