M2. PCI-e SSD NVMe ayarı

37umutcan

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar şöyle bir sorunum var, samsung 950PRO M.2 PCIE ssd aldım ve Windows 10 64bit UEFİ kurulumu yaptım. Kullandığım anakart MSI Z170A gaming m7 bu anakart M.2 32gbps hızı ve NVMe destekliyor. Ancak BİOS ayarında AHCI ve RAİD ayarı var sadece; BİOS son sürümüne güncellendi, Ama böyle bir ayar yok araştırmalarımda NVMe seçilmesi M.2 ssd den tam performans almamız için ve sistemimizin hızlı açılması için gerekliymiş. Böyle bir ayar olmadığından dolayı pc geç açılıyor ve normal ssd den bir farkı da yok, (bencmark testlerinde ssd'nin vaat ettiği değeri alıyorum bunda bir sorun yok) daha önce işletim sistemi samsung 850 EVO ssd ye yüklüydü şimdiki diskimin bundan hiç bir farkı yok. Engin tecrübelerinize dayanarak bilgilendirmenizi rica ediyorum.

Merhabalar şöyle bir sorunum var, samsung 950PRO M.2 PCIE ssd aldım ve Windows 10 64bit UEFİ kurulumu yaptım. Kullandığım anakart MSI Z170A gaming m7 bu anakart M.2 32gbps hızı ve NVMe destekliyor. Ancak BİOS ayarında AHCI ve RAİD ayarı var sadece; BİOS son sürümüne güncellendi, Ama böyle bir ayar yok araştırmalarımda NVMe seçilmesi M.2 ssd den tam performans almamız için ve sistemimizin hızlı açılması için gerekliymiş. Böyle bir ayar olmadığından dolayı pc geç açılıyor ve normal ssd den bir farkı da yok, (bencmark testlerinde ssd'nin vaat ettiği değeri alıyorum bunda bir sorun yok) daha önce işletim sistemi samsung 850 EVO ssd ye yüklüydü şimdiki diskimin bundan hiç bir farkı yok. Engin tecrübelerinize dayanarak bilgilendirmenizi rica ediyorum.

Kardeş aynı anakart ve SSD'yı kullanıyoruz. Sen BIOS'da NVME ayarı yerine Fast Boot'u araştır ve etkinleştir. Sıkıntı çekersen haber ver fotoğraf ile gösterem. :)

Merhaba arkadaşlar m7710 notebook için samsung XP941 MZHPU256HCGL-00000 siake kurulum yamamıyorum disk denetleyicisini bilgisayarın biosunda açtığına emin ol diyor ama ne olarak ne istediğini anlamadım. ikinci hardisk varken kurulum yapıyor yeniden başladıktan sonra açılacak birşey bulamıyor. ssd ürende windows kurulurken sistem boot için açmış olduğu 600mb lık alanı oluşturamıyor. sorunu bu mudur acaba PCI-E NVMe ikisinide çalıştırdığını söylüyor ama. yardımcı olabilirseniz sevinirim. iyi akşamlar.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı