M2 SATA İle Nasıl Raid yapabilirim?

Alonly

Kilopat
Katılım
22 Eylül 2014
Mesajlar
919
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar ben m2 sata portu ile normal 6 gb ssd' yi raid yapabilir miyim? Raid başarılı olursa 10 gb hız ne kadara düşer?
 
Anladım. Peki 120 nin üstünde m2 ssd var mı varsa da bulabilir miyim piyasada?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle biosta m2 sata portu için raid desteği mevcutmu ona bakmanı öneririm.Örneğin benim anakartımda intelin 6 sata çıkışı + 3 te asmedia 106x in sata çıkışı mevcut.İntel chipseti 6 çıkışın 2si sata 3.0 iken 4ü sata 2.0 destekliyor ve hepsi aynı chipset üzerinde bulunduğu için ve chipsetin raid desteği olduğundan kullanabiliyorum ve isteğim gibi konfigure edebiliyorum.Asmedia chipsetinin çıkışları sata 3.0 destekliyorlar ama gel gelelim raid yapmaya kalktığında desteği olmadığından biostada ayarı bulunmadığından ne kendi içerisinde nede intelle konfigure edebiliyorum.Ancak sata çıkışları için kullandığın chipsetin m2 sata çıkışını veren chipsetle aynı olması raid desteği sunması ve biosta raid seçeneğinin bulunması şart.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı