M2 SSD alınırken nelere dikkat edilmeli?

Halil Mert Kaya

Hectopat
Daha fazla  

Arkadaşlar linkte bulunan laptopa sahibim ve 250 GB bir SSD takmak istiyorum. SSD'ler hakkında çok bir bilgim yok açıkcası. Sistemime uygun olup olmadığını nasıl anlayabilirim? Örneğin;

Linkte verdiğim SSD benim bilgisayarım için uygun mu vs gibi sorular kafama takılıyor, verdiğim linkteki bütçe aralığında bana bir SSD önerebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sizin bilgisayarınızda 1 adet M.2 SATA ve 1 adet HDD veya SSD girişi var. Yani nvme m.2 ssd takabilirsiniz fakat şu alıntıyı buraya katayım.

NVMe ürünler PCI-e üzerinden aktarım yapıyor, Samsung'un bazı ürünleri 2GB'ın üzerinde aktarım yapabiliyor, SATA ürünlerde bu limit SATA 3.0 hızı ile sınırlı yani dörtte biri civarında.

Yani m.2 ssd veya nvme m.2 ssd takabilirsiniz. Ama nvme m.2 ssd takar iseniz performansın dörtte birini alırsınız.

İlgili konu : M.2 Sata vs M.2 PCI-E NVMe SSD Uyumluluk

anyygQ.png

Sizin bilgisayarınızda 1 adet M.2 SATA ve 1 adet HDD veya SSD girişi var. Yani nvme m.2 ssd takabilirsiniz fakat şu alıntıyı buraya katayım.

Yani m.2 ssd veya nvme m.2 ssd takabilirsiniz. Ama nvme m.2 ssd takar iseniz performansın dörtte birini alırsınız.

İlgili konu : M.2 Sata vs M.2 PCI-E NVMe SSD Uyumluluk

anyygQ.png
Evet şuan aydınlandım teşekkür ederim .

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı