M20 Factory Reset Android sürümünü düşürür mü?

mmwero1

Hectopat
Daha fazla  
Samsung M20 cihazıma Android 10 güncellemesi yaptığımdan beri optimizasyon sıkıntısı yaşıyorum. İşletim sistemini aldığımdaki gibi temel haline çevirmek ve Android sürümünü düşürmek istiyorum, bu konuda bana fayda sağlar mı?

Factory reset ile yapamazsınız bunu. Zaten şu an kullandığınız ROM da stock ROM. Stock ROM'u Android sürümü belirlemez. Sizin yapmanız gereken cihazdaki mevcut ROM'u silip Android 9 ROM'unu kurmak. Cihazınızın garantisi varsa garantiyi devre dışı bırakır bu işlem.

Ayrıca format atmak cihazı hızlandırır. Hiç attınız mı? Gerekli yedeklemeleri yapıp format atabilirsiniz, memnun kalmazsanız Android 9 ROM'u kurarsınız.

Factory reset ile yapamazsınız bunu. Zaten şu an kullandığınız ROM da stock ROM. Stock ROM'u Android sürümü belirlemez. Sizin yapmanız gereken cihazdaki mevcut ROM'u silip Android 9 ROM'unu kurmak. Cihazınızın garantisi varsa garantiyi devre dışı bırakır bu işlem.

Ayrıca format atmak cihazı hızlandırır. Hiç attınız mı? Gerekli yedeklemeleri yapıp format atabilirsiniz, memnun kalmazsanız Android 9 ROM'u kurarsınız.
custom roma yönelme zamanı geldi o halde

Evet dediğinizi anladım kavramlara hakimim, sadece Custom ROM araştırıp kıyaslamak için pek zamanım yok.
Genel anlamda LineageOS ve Evolution X güzeldir. Bir test videosunda EvoX'in LineageOS'tan daha güzel olduğunu görmüştüm. Özelleştirme seçeneği de bol. Dilerseniz EvoX kurabilirsiniz. Lakin bu başlık altında değil, yeni konu açmanız gerekmekte.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı