M230 WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

Ahmet xd

Centipat
Daha fazla  
Intel i5 4200M, AMD Radeon M230 series bir ekran kartına sahibim ve laptop kullanıcısıyım. Yani Lenovo kullanıyorum, arada WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR mavi ekran hatası alıyorum ve undervoltage yaptığım bir PC. Acaba undervoltage kaynaklı mıdır anlayamadım. Eğer undervoltage kaynaklı ise bana önerilen adımları söylerseniz çok sevinirim.
Bu arada Microsoft Store'a da hesap ile oturum açamıyorum bastığım gibi oturum aç a bir ayarlar sayfası geliyor sonra hemen kapanıyor. Bir videoda regedit ayarlarıyla oynadığımdan olabilir, bunu nasıl düzeltebileceğimi bilen varsa da yazarsanız mutlu olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Undervoltage işlemi mi bilmiyorum laptop güç kablosundan çıktığında yani batarya moduna geçtiğinde whea mavi ekran kodunu alıyorum ve tekrar açıldığında whea hatasını tekrar alıyorum
Bir minidump dosyalarına bakabilir misiniz?
Minidumplar.
@283156 müsait olduğun zaman bakabilir misin

Son düzenleme:
WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR hata kodu genelde işlemciye giden yetersiz güç ile alakalıdır. Laptopun bataryası kullandığınızda galiba laptopa yetersiz güç gidiyor ve sonucunda bu mavi ekran hatasını alıyorsunuz. Bataryanız belki arızalanmış olabilir, direkt batarya sorunlu demem belki yanlış olabilir ama sorun yaratacak şeyler arasında batarya kesinlikle var.

Ek olarak Olay Görüntüleyicisi raporunuzu paylaşın. Kernel Power hatası var ise güç ile ilgili sorunlar var demektir, o hata var mı diye bakacağım. İsterseniz siz de internette araştırabilirsiniz.
Rehber: Olay Görüntüleyicisi Raporu Almak | Technopat Sosyal

Regedit ayarlarıyla çok uğraştınız mı? Regedit ayarlarıyla oynamak bazen sorun yaratabiliyor. Ama mavi ekran hata kodu laptopa giden güç ile alakalıdır, yani regedit ayarlarıyla oynadıysan büyük ihtimalle mavi ekrana sebep olmamış.

Valorant Vanguard yüklü ve Valorant'ı açmaya çalıştığımda reboot your Computer diyor Vanguard başlatılamadı deyip duruyor internette her adımı uyguladım fakat hep ne zaman yeniden başlatsam PC'yi WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR hatası alıyorum. dediğiniz adımları uygulayacağım
Olay görüntüleyicisinden yönetim olaylarını aldım sizce bu yeterli midir?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı