M3 Air vs M3 Pro

pancartee

Hectopat
Arkadaşlar merhaba,
Yazılım geliştirme için bir MacBook almak istiyorum. Mac almışken de Swift'e göz atayım diyorum. Ayrıyeten fullstack geliştirme ve ML ile uğraşıyorum.
Bu bilgisayar ve bu bilgisayar özellikleri birinin Pro ve birinin Air olması dışında aynı. Yukarıdaki belirttiğim alanlar için Pro mu Air mi tercih etmeliyim? 16 GB RAM yerine 8 GB RAM yeterli olur mu? İnternette bazı kişiler bazı llmleri finetune etmek için, mobil geliştirme yapmak için 8 GB yeterli derken bazıları yetmez diyor. Karar veremedim yardımcı olur musunuz?

Pro alın, Air versiyonunu kullanıyorum. Pro'daki fan ve miniled ekran yeterli alınması için. Çerçeveleride çok ince. Bütçe varsa 16 RAM versiyonunu alın. 16 Ram Pro'ya bütçe yetmiyorsa M2 Pro alıp 16 ramli almaya çalışın.

Pro ile air arasında aslında farklar oluyor mesela bendeki m1 versiyonda pil kapasitesi farklı ekran maksimum parlaklık değeri farklı gpu çekirdek sayısı farklı, verdiği ses farklı. Bu tarz ufak farklılıklar oluyor genelde iyi araştırmanızı öneririm.

Hangisini tercih etmeliyim diyorsanız. Bence uzun saatler bu bilgisayar ile çalışılacaksa pro daha mantıklı oluyor. Soğutma kapasitesinden dolayı bunu söylüyorum. İmkan varsa pro versiyonu alarak daha uzun süre kullanım imkanı sunulabilir. Bu ürünlere sonradan ram takviyesi yapılamadığını biliyorsunuz. Bundan dolayı alırken 16gb ram almaya özen göstermenizi öneririm.

Ben günlük kullanım için bakıyorum diyorsanız 8gb air modelini alın.
Ben bununla çalışacağım para kazanacağım diyorsanız pro 16gb versiyonunu alın.

Arkadaşlar merhaba,
Yazılım geliştirme için bir MacBook almak istiyorum. Mac almışken de Swift'e göz atayım diyorum. Ayrıyeten fullstack geliştirme ve ML ile uğraşıyorum.
Bu bilgisayar ve bu bilgisayar özellikleri birinin Pro ve birinin Air olması dışında aynı. Yukarıdaki belirttiğim alanlar için Pro mu Air mi tercih etmeliyim? 16 GB RAM yerine 8 GB RAM yeterli olur mu? İnternette bazı kişiler bazı llmleri finetune etmek için, mobil geliştirme yapmak için 8 GB yeterli derken bazıları yetmez diyor. Karar veremedim yardımcı olur musunuz?
Bütçen yetiyorsa Pro'yu alıp geçin direkt. Sonuç olarak bu ürün sizin işiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı