MacBook Air vs MacBook Pro (M3)

Genelde cihazlarımı satmıyorum, çocuktan ebeveyne şeklinde devam ediyor :D
Peki satış dışında Pro tercih etmemi gerektirecek sebepler var mı? Air'dan ne kadar daha uzun süre kullanabilirim? Pro M3 bu sene çıkmadı bildiğim kadarıyla ama Air M3 bu sene çıktı. (emin olmamakla birlikte).

Eğer Pro versiyonunda ne olduğunu bilmiyorsanız zaten muhtemelen Pro versiyonuna ihtiyacınız yoktur. İhtiyacı olanlar zaten biliyor. Bir de taşımak için kullanıyorsanız zaten Air'den şaşmamak gerekir.

Öncelikli amacım beni uzun yıllar götürmesi olduğunu belirtmiştim. M1 bir cihaz da benim isteklerimi karşılar fakat daha uzun süre götürecek cihazı, maddi imkanım varken, tercih etme şansım varken, sırf farkını bilmiyorum diye tercih etmemeli miyim? Bilgi paylaşmak için değil mi burası?

Öncelikli amacım beni uzun yıllar götürmesi olduğunu belirtmiştim. M1 bir cihaz da benim isteklerimi karşılar fakat daha uzun süre götürecek cihazı, maddi imkanım varken, tercih etme şansım varken, sırf farkını bilmiyorum diye tercih etmemeli miyim? Bilgi paylaşmak için değil mi burası?

Farkından kastığım o değil. İnsanlar Pro modelini daha iyi render için, fanı olduğu için ve birkaç ekstra yapacağı işlerle alakalı özellikler olduğu için alıyor. Eğer zaten bu özelliklerin varlığını bilmiyorsan muhtemelen Pro alman sadece gösteriş olur. Ayrıca Air zaten daha taşınabilir. Yani Pro aldın diye +5 sene götüreceğini vs sanmıyorum. Özetle, Pro'nun tek amacı ekstra ağır işlerde yardım ve biraz daha iyi soğutma.

Esneklik ve taşınabilirlik (flexibility & Mobility) arayanlar için Air, işlemci gücü ve RAM arayanlar için Pro. Ekran büyük olsun diyenler için yine Pro. Ekran küçük işlemci kuvvetli olsun diyenler için 13 inch Pro. Uçakta, yatakta, kafede kullanacağım, sevgilimden çok bilgisayarımla yatacağım, bilgisayarla her türlü takla atarım diyenler için Air. Pil ömrü uzun olsun diyenler için (yeni köprü ile 11 saati geçiyor) Air.

Kısa ve özetle, Pro işlemcisi ve RAM'i yüksek ve karşılığında ağırdır.
Air'in ise pili uzun gider, hafiftir ama işlemci ve RAM'i nispeten düşüktür.

(Alıntı)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı