M3 Mac’ler Artık Sanal Windows 11 Destekliyor

Ali Güngör

Genel Yayın Yönetmeni
Yönetici
Katılım
22 Haziran 2011
Mesajlar
53.271
Çözümler
17
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
Windows 11 M3 Mac

Apple’ın Mac bilgisayarlarda Windows çalıştırmaya yönelik resmi aracı Boot Camp, Apple Silicon işlemciler sonrasında kullanılamaz hale gelmişti. Bununla birlikte, ARM destekli Mac’ler için sanallaştırma yazılımları bulunuyor ve son olarak Microsoft, Windows 11 işletim sistemini M3 işlemci ailesiyle Apple bilgisayarlarda resmi olarak çalıştırmak için bir açıklamada bulundu. Microsoft tarafından yayınlanan bir destek belgesine göre Mac kullanıcıları, […]

Devamı: M3 Mac’ler Artık Sanal Windows 11 Destekliyor
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kontrol ettim, bana da Clickbait geldi ama konu resmi sanal destek olunca bir iki noktadan emin olamadım, yazı işlerindeki arkadaşlara haberi kontrol edip bir tartışmaları ve gerekiyorsa değiştirmelerini söyledim. İşimizi denetliyoruz arkadaşlar, ekip olarak çalıştığımız için yazan, denetleyen arkadaşları da denetliyoruz, eleştiriler için teşekkürler.
 
Clickbait haber başlığı, tıklarken doğrudan drive içine Windows kurulabiliyor artık diye düşünmüştüm, sanal makine desteğiymiş.
Merhaba. Apple Silicon cihazlarda Windows işletim sistemi sanal makine mantığı üzerinden çalıştığı için yazarımız direkt bu şekilde bir başlık tercih etmiş. Yanlış anlaşılmaması amacıyla başlığı revize ettik.

Geri bildiriminiz ve eleştiriniz için teşekkür ederiz.
 
A10 Fusion üzeri modellerin hiçbirine UEFI yapılamadı daha (iPhone 7 son yani). Zaten ACPI olmadığı için Windows kurulamıyor. Logoda kilitlenip kalıyor. SoC'ları hakkında bilgi çok kısıtlı ve kapalı kaynak olduğu için yapılamıyor. iBoot üzerinden UEFI açılabiliyor LK gibi.
 
Fiziksel bir şey bunlar. Yapılacak hiçbir şey yok. Çözünürlüğü düşürmek yetiyor rahatsız olunuyorsa (1920x1080'in üst kısmının bir tık boş hali 1920x1035 hesabı).
Hocam macOS çentik destekli mesela. Windowsun bootcamp sürümünde
1705665890066.png

şu butonları çentik ile senkronize ettiğini görsek çok iyi olur. Hem pencere başlığı alanımızdan yemez :)
 

Geri
Yukarı