M34'te depolama temizliği nasıl yapılır?

Yanlız ben DCIM'ın ekran görüntülerinin sadece gereksiz önbelleğini taşıyan bir yer olarak söylemedim :D Orada hem ekran görüntüleri hem de önbellek dosyaları kaydediliyor. Bu kadar basitt👌🏻
1748798373420.png

Okuyun hocam lütfen.

DCIM bir önbellek dosyası değil hocam. Bakın buna benzer bir sürü konular var bazı kişiler DCIM falan diyor ama hiç önbellekle alakalı bir şey söylemiyor. ChatGPT sordum önbellek dosyası değilmiş. Ayrıca bende de DCIM var.

Şimdi denemek amaçlı ekran görüntüsü aldım o adrese kaydedilmiş. :D Yani önbellek dosyası değil.
DCIM klasörüne ekran görüntüleri kaydedilir ve ekran görüntülerinin önbellek dosyaları da vardır bunlar da DCIM klasöründe gizli dosya olarak yer alır lütfen araştırın. DCIM klasörüne önbellek demedik yani DCIM klasöründe ss önbellekleri birikiyor.

DCIM klasörüne ekran görüntüleri kaydedilir ve ekran görüntülerinin önbellek dosyaları da vardır bunlar da DCIM klasöründe gizli dosya olarak yer alır lütfen araştırın.
Valla benim telefonumda 1000+ fotoğraflar var. DCIM klasörüne baktığımda sadece çektiğim fotoğraflar oluyor. Başka herhangi bir dosya göremiyorum. 1 tane fotoğraf sildim eksildi. Siz araştırın bence.

''DCIM aslında kamera fotoğraflarının deposu, önbellek değil. Silince fotoğraflar gidiyorsa, o zaten önbellek olamaz.'' ChatGPT söylüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Siz de buna bir bakın derim hocam. Ben her gün siliyorum, bir de telefonu aldığından beri silmeyen birini düşünün, bu dosya ne kadar büyüktür. Araştırmadan konuşmayalım.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-06-01 202325.png
    Ekran görüntüsü 2025-06-01 202325.png
    33 KB · Görüntüleme: 20
Valla benim telefonumda 1000+ fotoğraflar var. DCIM klasörüne baktığımda sadece çektiğim fotoğraflar oluyor. Başka herhangi bir dosya göremiyorum. 1 tane fotoğraf sildim eksildi. Siz araştırın bence.
Belki yeni telefonlarda olmuyor olabilir ama benim J7 telefonumda oluyordu. Ayrıca o dosyalar gizli olur, dosya uygulamanızın ayarlarından gizli dosyaları görmeyi etkinleştirirseniz, var ise gözükür. Ama yeni telefonlarda olacağını zannetmiyorum.

Sizde buna bir bakın derin hocam ben her gün siliyorum bir de telefonu aldığından beri silmeyen birini düşünün bu dosya ne kadar büyüktür. Araştırmadan konuşmayalım.

Hocam bende niye thumb yok?

Belki yeni telefonlarda olmuyor olabilir ama benim J7 telefonumda oluyordu. Ayrıca o dosyalar gizli olur, dosya uygulamanızın ayarlarından gizli dosyaları görmeyi etkinleştirirseniz, var ise gözükür. Ama yeni telefonlarda olacağını zannetmiyorum.

Hocam benim telefonum yeni değil. Yeni olduğunu nereden çıkardınız? Gizli dosyalar açtım, halen yok.

Hocam bende niye thumb yok?

Hocam benim telefonum yeni değil. Yeni olduğunu nereden çıkardınız? Gizli dosyalar açtım, halen yok.
Siz de olmadığı için böyle bir şeyin yalan olduğunu iddia edemezsiniz bu raddeden sonra diye umuyorum. Ayrıca bu, telefondan telefona değişebilen bir durum. Her telefon aynı yere cache atacak diye bir şey de yok.

.thumbnails diye bir klasör var, bu küçük resim klasörü mü oluyor?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı