M4 Mac mini alınır mı?

MysticWarrior

Hectopat
Merhaba,

Evimde normal olarak bir bilgisayara sahibim ihtiyaçlarımı karşılayacak seviyede eskiden fazlasıyla oyun oynadığım için satın almıştım,
Şu aralar pek fazla oyun oynandığım söylenemez.

Yıllardır iPhone ve Apple Watch kullanıcısıyım, M4 Mac mini almayı düşünüyorum, fakat alırsam eski bilgisayarımı kardeşime vereceğim.
Arada sırada arkadaşlarımla Roblox, Minecraft, Stardew Valley oynuyorum.
Şu aralar ise sadece Roblox Studio, Blender vb kullanıyorum.

Sizce geçmem mantıklı mı?

Roblox ve Minecraftta güzel değerler veriyor diye biliyorum. Stardew Valley hakkında bilgim yok, internette bulamadım. Fakat şuan M4 Mac Mini gördüğüm kadarıyla oyun performansı olarak da iyi performanslar sergiliyor. Eğer ki Stardew Valley'in MacOS desteği varsa zorlanmadan çalıştıracaktır diye düşünüyorum.
Blender olarak da blender'da Nvidianın GPU'ları Mac'e göre genellikle daha iyi performans göstermiştir. Fakat bu Mac'in kötü olduğu anlamına gelmiyor. Aslında burada biraz da M4 Mac Mini fiyatına alabileceğiniz bilgisayar alternatifleriyle karşılaştırmak lazım. Bildiğim kadarıyla bu bütçede 4060 veya 4060 TI'lı sistemler toplanıyor. Bunların render performansı ile M4 Mac Mini modelinin performansını karşılaştırmak lazım. Genel olarak blenderdaki render süreleri ve hakim olmadığından tam bir şey diyemem. İnternetteki testlere bakmanızı öneririm.

Açıkçası ben olsam kesinlikle M4 Mini tercih ederdim.
Bilgisayar değiştirme aşamasında olsam direkt alacağım bir cihaz. Öğrenci indirimli halinden alabilseniz çok daha güzel olurdu.

Roblox ve Minecraft'ta güzel değerler veriyor diye biliyorum. Stardew Valley hakkında bilgim yok, internette bulamadım. Fakat şu an M4 Mac Mini gördüğüm kadarıyla oyun performansı olarak da iyi performanslar sergiliyor. Eğer ki Stardew Valley'in macOS desteği varsa zorlanmadan çalıştıracaktır diye düşünüyorum.
Blender olarak da Blender'da NVIDIA'nın GPU'ları Mac'e göre genellikle daha iyi performans göstermiştir. Fakat bu Mac'in kötü olduğu anlamına gelmiyor. Aslında burada biraz da M4 Mac Mini fiyatına alabileceğiniz bilgisayar alternatifleriyle karşılaştırmak lazım. Bildiğim kadarıyla bu bütçede 4060 veya 4060 Ti'lı sistemler toplanıyor. Bunların render performansı ile M4 Mac Mini modelinin performansını karşılaştırmak lazım. Genel olarak Blender'daki render süreleri ve hakim olmadığından tam bir şey diyemem. İnternetteki testlere bakmanızı öneririm.

Açıkçası ben olsam kesinlikle M4 Mini tercih ederdim.
Bilgisayar değiştirme aşamasında olsam direkt alacağım bir cihaz. Öğrenci indirimli halinden alabilseniz çok daha güzel olurdu.

Teşekkürler hocam, M4 Mini satın alacağım Fakat hiçbir yerde stok bulamadım, Apple'ın kendi sitesinde bile teslimat 4-6 Şubat gözüküyor, daha hızlı satın alabileceğim bir yer var mıdır bildiğiniz?

Teşekkürler hocam, M4 Mini satın alacağım Fakat hiçbir yerde stok bulamadım, Apple'ın kendi sitesinde bile teslimat 4-6 Şubat gözüküyor, daha hızlı satın alabileceğim bir yer var mıdır bildiğiniz?
İstanbulda ikamet ediyorsanız Zorlu AVM Apple, Kadıköy Bağdat Caddesi Apple veya Akasya AVM Apple'ı arayarak stok bilgisi alabilirsiniz. Fakat benim önerim Apple'ın kendi sitesinden öğrenci indirimi ile 24.499 TL'ye almanız olacaktır. Ben de Apple sitesi üzerinden ürün siparişi vermiştim ve bana 2 haftalık bekleme süresi gösteriyordu. Fakat ikisi cumartesi ve pazar ,tatil günleri, olmak üzere 4 gün içerisinde geldi. Kardeşiniz şartları sağlıyorsa bildiğim kadarıyla Apple'ın kendi mağazasından da öğrenci indirimli fiyattan alım gerçekleştiriliyor. Arayıp öğrenirseniz daha net bilgi verirler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı