M4 Mac mini Base vs M2 Mac mini Pro

ubtrack

Centipat
Daha fazla  
Grafik dizayn için kullanılacak. Ağır Photoshop ve Illustrator işleri yapılacak makinede. Şu an Mac Pro mid 2010 kasalı bir cihazda işlerimizi yapıyoruz ama desteği kesildi ve bazı uygulamaları güncelleyemediğimiz için mecburen yükseltme yapacağız.

Base model m4:

M2 Pro:

Not: M2 Pro ikinci el yazıyor ama outlet ürünü mü yoksa gerçekten 2. el mi? Bu sitede 2. el satıldığını bilmiyordum bu yüzden soruyorum.

Grafik dizayn için kullanılacak. Ağır Photoshop ve Illustrator işleri yapılacak makinede. Şu an Mac Pro mid 2010 kasalı bir cihazda işlerimizi yapıyoruz ama desteği kesildi ve bazı uygulamaları güncelleyemediğimiz için mecburen yükseltme yapacağız.

Base model m4:

M2 Pro:

Not: M2 Pro ikinci el yazıyor ama outlet ürünü mü yoksa gerçekten 2. el mi? Bu sitede 2. el satıldığını bilmiyordum bu yüzden soruyorum.
Kesinlikle m4, soru m3pro vs m4 olsa yine kesin m4 derdim daha teknoloji bakımından çığır açan bir işlemci. Gerçekten verimliliği ve performansı hat safhada.

Kesinlikle m4, soru m3Pro vs M4 olsa yine kesin M4 derdim daha teknoloji bakımından çığır açan bir işlemci. Gerçekten verimliliği ve performansı hat safhada.

Hocam biraz araştırdım GPU 16 ya çıkıyor M.2 Pro da bu yüzden kararsız kaldım. Bir de GHz olarak daha yüksek M.2 Pro'nun hızları CPU için. Tabii ki teknoloji geliştiği için değişimler olmuştur M4 daha gelişmiş bir model ama bu konuda biraz kararsız kaldım. Grafik tasarım için galiba M.2 Pro'ya ihtiyacımız yok gibi. Yine de fikirlerinizi ve neden M4 veya neden M.2 Pro seçmemiz gerektiğini söylerseniz memnun olurum.

Grafik gucune ihtiyac yoksa M4. M2 Pro'nun bariz olarak ustun oldugu tek kisim grafik gucu. Islemci performansinda ozellikle tek cekirdekte M4 daha ustun bir islemci.

Kesinlikle m4, soru m3pro vs m4 olsa yine kesin m4 derdim daha teknoloji bakımından çığır açan bir işlemci. Gerçekten verimliliği ve performansı hat safhada.

Mac Mini alacak birisi verimlilige bakmaz zaten isinma ve pil derdi yok. M3 Pro ile M4 mukayese edilemeyecek bir islemci.

Hocam biraz araştırdım GPU 16 ya çıkıyor M.2 Pro da bu yüzden kararsız kaldım. Bir de GHz olarak daha yüksek M.2 Pro'nun hızları CPU için. Tabii ki teknoloji geliştiği için değişimler olmuştur M4 daha gelişmiş bir model ama bu konuda biraz kararsız kaldım. Grafik tasarım için galiba M.2 Pro'ya ihtiyacımız yok gibi. Yine de fikirlerinizi ve neden M4 veya neden M.2 Pro seçmemiz gerektiğini söylerseniz memnun olurum.
Hocam m1 sonra m2 pro sonra m3pro ve en sonda aralık ayında m4 model MacBook Pro ya geçtim hepsini kullandığım için bu kadar kesin cevap verebiliyorum evet gpu bakımından daha iyi gözüküyor m2 pro ama m4 ise devasa güce sahip bir çipset.

Grafik gucune ihtiyac yoksa m4. M.2 Pro'nun bariz olarak ustun oldugu tek kisim grafik gucu. Islemci performansinda ozellikle tek cekirdekte M4 daha ustun bir islemci.

Mac mini alacak birisi verimlilige bakmaz zaten isinma ve pil derdi yok. M3 Pro ile M4 mukayese edilemeyecek bir islemci.

Grafik tasarım da ihtiyacımız olmaz GPU'ya bu yüzden M4 daha mantıklı duruyor aslında arada fiyat farkı da yok denecek durumda ama sonuçta daha güncel bir cihaz almak da var ortada.

Hocam M1 sonra M.2 Pro sonra m3Pro ve en sonda aralık ayında M4 model MacBook Pro'ya geçtim hepsini kullandığım için bu kadar kesin cevap verebiliyorum evet GPU bakımından daha iyi gözüküyor M.2 Pro ama M4 ise devasa güce sahip bir çipset.

Anladım hocam kullanıcı deneyimi elbette çok önemli bu konuda yorumlarınızı dikkate alacağım. Siz Mac minilerde mi kullandınız bu işlemcileri?

Grafik tasarım da ihtiyacımız olmaz GPU'ya bu yüzden M4 daha mantıklı duruyor aslında arada fiyat farkı da yok denecek durumda ama sonuçta daha güncel bir cihaz almak da var ortada.

Anladım hocam kullanıcı deneyimi elbette çok önemli bu konuda yorumlarınızı dikkate alacağım. Siz Mac minilerde mi kullandınız bu işlemcileri?
MacBook Pro’larda kullandım hocam o yüzden bende de ısı problemi yoktu, ekran kartı bakımından da çekirdek sayısı konusunda fazla da olsa m4 işlemcide ray tracing desteği bile olması durumu nvidia ekran kartlarındaki cuda çekirdeği benzeri bir kavramın olması anlamına gelmekle birlikte yazılım olarak desteklenerek daha güçlü bir hal aldı m3pro da da rtx özelliği olsa da mimariyi geliştirerek daha stabil bir sonuç aldı gpu ve işlemci saf işlem gücünde ise m4 benim açımdan deneyimlerime göre host ve sunucu kaldırma işlemlerinde daha performanslı bu da demek oluyorki çekirdek sayısı az bile olsada işlemci bazında kesinlikle daha güçlü gpu bakımından ise teknoloji ile o aradaki farkı kapatmışlar

MacBook Pro'larda kullandım hocam o yüzden bende de ısı problemi yoktu, ekran kartı bakımından da çekirdek sayısı konusunda fazla da olsa M4 işlemcide Ray Tracing desteği bile olması durumu NVIDIA ekran kartlarındaki CUDA çekirdeği benzeri bir kavramın olması anlamına gelmekle birlikte yazılım olarak desteklenerek daha güçlü bir hal aldı m3Pro da da RTX özelliği olsa da mimariyi geliştirerek daha stabil bir sonuç aldı GPU ve işlemci saf işlem gücünde ise M4 benim açımdan deneyimlerime göre host ve sunucu kaldırma işlemlerinde daha performanslı bu da demek oluyor ki çekirdek sayısı az bile olsa da işlemci bazında kesinlikle daha güçlü GPU bakımından ise teknoloji ile o aradaki farkı kapatmışlar.

Hocam birkaç video daha izledim ve gördüm ki M.2 Pro belki daha güçlü olabilir ama M4 M.2 Pro'ya daha az çekirdekle çok daha yakın bir performans verebiliyor yani aslında fiziksel olarak çiplerde daha az çekirdek vs olduğu için M4 daha düşük kalıyor ama çekirdekleri karşılaştırınca aslında M4 daha güçlü sadece daha az olması daha geriye atıyor. Zaten tekli çekirdek performansı olarak M4 M.2 Pro'yu yerle bir ediyor testlerde. Hem 0 olması hem de yeni olmasından dolayı ve tekli çekirdek bazında da verdiği sonuçlarla M4 alacağız inşallah. Teşekküre ederim hepinize deneyimlerinizi ve bilgilerinizi paylaştığınız için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı