Mac mini M4 Pro alınır mı?

nacaralivac

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İntel Core i5 8265U
NVIDIA GeForge MX110
8GB RAM
Lenovo Thinkpad
Meslek
Photographer , Graphic Designer
Laptop almayı düşünüyordum. Hem oyun hem de Adobe uygulamalarını kullanmak için ama sonradan bir de Mac bakayım dedim kullanacağım uygulamalar yazılım ve Adobe uygulamaları ama oyunda oynamak istiyorum. Sizce Mac mini M4 Pro alınır mı? Yoksa laptopa mı yönelmeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun ve mac aynı cümlede pek yakışmıyorlar. Onun yerine güçlü bir laptop alırsınız rahatça.

Laptop almayı düşünüyordum. Hem oyun hem de Adobe uygulamalarını kullanmak için ama sonradan bir de Mac bakayım dedim kullanacağım uygulamalar yazılım ve Adobe uygulamaları ama oyunda oynamak istiyorum. Sizce Mac mini M4 Pro alınır mı? Yoksa laptopa mı yönelmeliyim?
Oyun oynamak istiyorsan Mac alma. Pişman olursun ben söyleyeyim. M4 Pro Silent Hill 2 Remake gibi güncel bir oyunu açarken zorlanıyor. Kaldı ki uzun vade de tamamen çuvallayacak oyun konusunda. Tavsiyem Asus'un Zephyrus serisine yönelmen. Mac'lere tasarım incelik olarak benziyorlar ekran kalitesi çok iyi seviyelerde Mac'ten pek bir farkı yok.

İşin içinde oyun varsa mac bakma. Ya da önce mac uyumlu oyunları araştır işine geliyorsa öyle bak. Öte yandan mac mini işini güzel yapıyor alınır.

İşin içinde oyun varsa Mac bakma. Ya da önce Mac uyumlu oyunları araştır işine geliyorsa öyle bak. Öte yandan Mac mini işini güzel yapıyor alınır.

İşte bende ondan dolayı Mac mini almak istiyorum hem ligthroom da tether Pro pluginini kullanıvam fotoğraf için hem Photoshop Premiere hem de yazılım yapacağım ama aynı ağırlıkta oyunda oynayacağım M4 Pro çipli versiyonu 65bin TL'den başlıyor bu fiyata baktığımda sanki daha iyi laptop bulamadım benim içinde en önemli nokta taşınabilirlik.

İşte bende ondan dolayı Mac mini almak istiyorum hem ligthroom da tether Pro pluginini kullanıvam fotoğraf için hem Photoshop Premiere hem de yazılım yapacağım ama aynı ağırlıkta oyunda oynayacağım M4 Pro çipli versiyonu 65bin TL'den başlıyor bu fiyata baktığımda sanki daha iyi laptop bulamadım benim içinde en önemli nokta taşınabilirlik.
Mini fiyatına aynı ayarda bir macbook bulamazsınız doğru. Hangi oyunları oynuyorsunuz? Epic ve steam'dan apple uyumlu oyunları listeleyip size hitap edip etmediklerine bakabilirsiniz aslında. Bende mac mini kullanıyorum ancak full iş odaklı 7/24 açık kalacak şekilde. Arada oyun oynarım diyede yanına bir xbox almıştım. Mac mininin kendisi taşınabilir olsa bile monitör ile v.s taşınmaz hale geliyor aslında. Yinede küçük yapıda olması güzel. Günümüz pc kasaları 99'larda ki pc kasaları ile aynı boyuta sahip.

Mini fiyatına aynı ayarda bir MacBook bulamazsınız doğru. Hangi oyunları oynuyorsunuz? Epic ve Steam'dan Apple uyumlu oyunları listeleyip size hitap edip etmediklerine bakabilirsiniz aslında. Bende Mac mini kullanıyorum ancak full iş odaklı 7/24 açık kalacak şekilde. Arada oyun oynarım diye de yanına bir Xbox almıştım. Mac mininin kendisi taşınabilir olsa bile monitör ile vs taşınmaz hale geliyor aslında. Yine de küçük yapıda olması güzel. Günümüz PC kasaları 99'larda ki PC kasaları ile aynı boyuta sahip.

GTA yok en çok oynadığım oyun ama bir çözümü yok mu oynamanın ayrıca stüdyomda ve çalıştığım ofiste monitörüm var.

GTA yok en çok oynadığım oyun ama bir çözümü yok mu oynamanın ayrıca stüdyomda ve çalıştığım ofiste monitörüm var.
Geforce now var, birde sanallaştırma ile (parallels) widnows kullanabiliyorsun ama sanallaştırmadan dolayı ne performans verir bilmiyorum. Eski intel işlemcili modeller çift işletim sistemiyle kullanılabiliyordu. Gta için alınacak ürün değil.

Arkadaşın da bahsettiği gibi Mac de oyun oynamak istiyorsan tek çözümü GeForce NOW. Yalandan yere ağır oyunlar çalıştırıp cihazı gereksiz ısıtmaya vs gerek yok. Native olarak destekli oyun sayısı çok az ancak onları rahat oynarsın. Portlanmış oyunlarda var ancak onlarda oyundan oyuna ve porttan porta değişecek şekilde %30-%50 performans kayıpları yaşanabilir. Oynadığın oyunların native olarak macOS desteği olup olmadığına bak. God of War gibi oyunlar düşünüyorsan asla yaklaşma, ancak Total War, Civilization, LoL, Dota oynatmayan Mac yok mesela.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı