M4 Pro Mac mini vs M4 Max Mac Studio

207061

Megapat
Makaleler
1
Merhaba,
Elimdeki Mac mini M4 16 GB ve MacBook Pro M.2 16 GB bilgisayarlar bir analiz için yetersiz kaldı. Durumu kısaca özetleyeyim, biyoinformatik analizler yapıyorum, Python ve r tabanlı işlemler koşturuyorum. Dolayısıyla yüksek RAM ve işlemci gücü ihtiyacım oluyor. Bu analizleri mevcut 2 bilgisayarımda da çalıştıramadım. İş yerindeki Ubuntu tabanlı 128 GB RAM, xenon işlemci workstation üzerinde çalıştırdım ancak onu kullanmam demek, iş yerinde yaşamam demek. Bu işlemleri evimde de yapabilmek istiyorum. Mevcut Mac mini'mi ve evdeki Ubuntu temelli desktop setupumu (Ryzen 5600 32 GB RAM) satıp, tek bilgisayarda çalışabilir olmak istiyorum.
Bir fiyat teklifi aldım.

A: Mac mini M4 Pro 14C 20G 48 GB RAM 1TB SSD.
B: Mac Studio M4 Max 16C 40G 48 GB RAM 512 SSD.

Aradaki 500 GB depolama hoş görünse de benim için çok kritik değil. Harici depolamalar (NAS ve diğer sistemler) üzerinden koşuyor analizlerim.
Kafamdaki karşılaştırmalar:
Teklif A, 3 bin lira daha ucuz. Depolaması daha fazla. İşlemci bir tık (özellikle GPU) zayıf kalıyor. 3 tane TB port var.
Teklif B, işlemci daha güçlü (özellikle GPU) depolama düşük. 6 tane TB port ilave olarak USB portları var.

Bu konuda görüşlere ihtiyacım var arkadaşlar.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı