M4A87TD sisteme işlemci ve ekran kartı tavsiyesi

Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar arkadaşlar, "ASUS M4A87TD" model anakartı kullanmaktayım. Bazı oyunlarda drop yediğim için sistemi güncelleme kararı aldım. İşlemci ve ekran kartı önerir misiniz?

Güncel Sistemim:

AMD Phenom X4 955 3.2
8 GB RAM
GTX 560 Ti 256Bit

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Hocam hangi oyunlarda drop yiyorsunuz ve bütçeniz nedir acaba?
Dostum GTA 5'i 2 3 ay önce crackli oynadım gram fps drop yaşamadım rahatlıkla oynadım bitirdim. Epic games işte GTA 5'i ücretsiz yapmış onu yükledim online oynarken özellikle araba sürerken , ateş ederken aşırı derece de drop yaşıyorum diğer oyunlarda şikayetim yok fakat GTA 5'de sardı beni açıkcası rahat oynatacak sistem güncellemek istiyorum. Bütçe konusunda ise elimdeki işlemci ve ekran kartını satıp üstüne para koymayı düşünüyorum o yüzden kaç eder bilmiyorum.
Merhaba,

Hocam hangi oyunlarda drop yiyorsunuz ve bütçeniz nedir acaba?
Bu arada sisteminiz benimle aynı gib konudan konuya geçiyorum kusura bakmayın
1. Olarak benim ana kartım pci 2 destekliyor pci 3 destekli ekran kartı taksam ne olur?
2. Benim ana kartıma "Phenom x6'lı" model olur mu?

Anladım hocam. Yüksek sistemleri ve oyunları bilmiyorum da bu civarda ki oyunları ve sistemleri biliyorum. İşlemci ve ekran kartı performansınızı da birazcık bildiğim için yardımcı olmaya çalışayım.

Şu an GTA V'de drop yerken MSI Afterburner ile değerlerinize baktınız mı? Eğer baktıysanız değerler ne durumda acaba?

Yükseltme olarak ise;

İşlemci tarafında en düşük bütçe ile minimum AMD Phenom II X4 965 işlemciye geçebilirsiniz. Ben uzun bir süre anakart değiştirmeyeceğim ve almışken anakartımın desteklediği en iyi işlemciyi alayım der iseniz AMD Phenom II X6 1090T-1100T satın almanızı öneririm. ( Fiyat konusunda X4 965 piyasası 150-200 TL arası, X6 1090T-1100T piyasası ise 350-450 TL arası)

Bellek tarafında ise anakartınızın 16 GB desteği var. +8 GB ekleyip GTA V gibi koskoca haritası olan bir oyunda performans artışı sağlayabilirsiniz. ( Bellekler de ise 2x4 mü yoksa 1x8 mi kullanıyorsunuz bilmiyorum yani fiyat konusunda bir şey diyemem)

Ekran kartı tarafında ise sizinde bildiğiniz gibi GTX 560 Ti artık eskidi. Bu kart yerine GTX 750 Ti, RX 460, R7 265 gibi kartlar bakabilirsiniz. ( Şu an ikinci el piyasasında GTX 750 Ti 400-550 TL arası, RX 460 650 TL'leri gördü maalesef 400 TL'lik kart idi, R7 265 ise 400 TL gibi bir piyasaya sahip)

Hocam son olarak elimde ki parçaları satıp üstüne para koyarım demişsiniz işlemciniz 200-300 TL, ekran kartınız ise 300-350 TL arası bir fiyata sahip ikinci el piyasasında. Bu fiyatları yaklaşık 1 yıldır aktif bir şekilde Letgo ve Sahibinden kullandığımdan dolayı buradan ilerleyerek söyledim. Tabii ki şehirden şehre, bölgeden bölgeye fiyatlar aşağı yukarı oynayabilir.

Kolay gelsin iyi forumlar.

Anladım hocam. Yüksek sistemleri ve oyunları bilmiyorum da bu civarda ki oyunları ve sistemleri biliyorum. İşlemci ve ekran kartı performansınızı da birazcık bildiğim için yardımcı olmaya çalışayım.

Şu an GTA V'de drop yerken MSI Afterburner ile değerlerinize baktınız mı? Eğer baktıysanız değerler ne durumda acaba?

Yükseltme olarak ise;

İşlemci tarafında en düşük bütçe ile minimum AMD Phenom II X4 965 işlemciye geçebilirsiniz. Ben uzun bir süre anakart değiştirmeyeceğim ve almışken anakartımın desteklediği en iyi işlemciyi alayım der iseniz AMD Phenom II X6 1090T-1100T satın almanızı öneririm. ( Fiyat konusunda X4 965 piyasası 150-200 TL arası, X6 1090T-1100T piyasası ise 350-450 TL arası)

Bellek tarafında ise anakartınızın 16 GB desteği var. +8 GB ekleyip GTA V gibi koskoca haritası olan bir oyunda performans artışı sağlayabilirsiniz. ( Bellekler de ise 2x4 mü yoksa 1x8 mi kullanıyorsunuz bilmiyorum yani fiyat konusunda bir şey diyemem)

Ekran kartı tarafında ise sizinde bildiğiniz gibi GTX 560 Ti artık eskidi. Bu kart yerine GTX 750 Ti, RX 460, R7 265 gibi kartlar bakabilirsiniz. ( Şu an ikinci el piyasasında GTX 750 Ti 400-550 TL arası, RX 460 650 TL'leri gördü maalesef 400 TL'lik kart idi, R7 265 ise 400 TL gibi bir piyasaya sahip)

Hocam son olarak elimde ki parçaları satıp üstüne para koyarım demişsiniz işlemciniz 200-300 TL, ekran kartınız ise 300-350 TL arası bir fiyata sahip ikinci el piyasasında. Bu fiyatları yaklaşık 1 yıldır aktif bir şekilde Letgo ve sahibinden kullandığımdan dolayı buradan ilerleyerek söyledim. Tabii ki şehirden şehre, bölgeden bölgeye fiyatlar aşağı yukarı oynayabilir.

Kolay gelsin iyi forumlar.

Öncelikle bu kadar ilgilendiğiniz ve yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim...

İlk olarak işlemcide 965 vs 955 arasında Benchmark'lara baktım pek performans farkı göremedim bende almışken en iyisini alayım dedim internette az araştırma yaptım "X6 1090T-1100T" seçtim dediğiniz gibi.

RAM'larım 2x4 şeklinde RAM'leri iyi ki söylediniz onu da listeme ekliyorum.

Ekran kartında ise korkum şu şekilde ana kartım "PCI-e 2" destekliyor "GTX 750 Ti" bildiğim kadarıyla "PCI-e 3" diye biliyorum bir problem olur mu veya performans kaybı yaşar mıyım?

Tekrardan merhaba,

Hocam öncelikle rica ederim umarım yardımcı olabilirim de sorununuz çözülür. Dediğiniz gibi sistemlerimiz hemen hemen aynı olduğunu için bildiklerimi aktarıp yardımcı olmak istedim. Sıra ile cevaplayayım sorularınızı.

İlk "benim ana kartım PCI 2 destekliyor PCI 3 destekli ekran kartı taksam ne olur? " Sorunuza karşılık olarak;
Hocam hiçbir sorun olmayacaktır. Çünkü anakart-ekran kartı uyumluluğu yok denecek kadar azdır. Önemli olan anakart-işlemci ve bellek uyumudur? Yani siz o anakarta GTX 750 Ti'da takabilirsiniz, RX 460'da takabilirsiniz ve herhangi bir performans kaybı yaşamazsınız üstüne üstlük ekran kartı değişimi sonrası ciddi bir performans artışı görürsünüz. Anakart-ekran kartı uyumuna kaynak olarak;

Yani bizim bu saydığımız ekran kartları PCI Express X16 slotuna takılıyor ve sizin anakartınız da bu özelliklere sahip. Yani ekran kartı tarafında hiçbir sıkıntı yaşamazsınız.

İkinci olarak işlemci uyumluluğu. Ona da direkt olarak anakartınızın resmi sitesindeki destek bölümünden görebilirsiniz;

Ki burada da anakartınız Phenom II X6 1100T'ye kadar destek vermektedir. Yani işlemci tarafında da sıkıntı yaşamazsınız. (Yeni işlemciyi takmadan bir BIOS güncellemesi en sağlıklısı olacaktır)

Son olarak bellek tarafında bellekleriniz 2x4 GB şeklinde imiş. Anakartınız 4 RAM slotuna sahip. Yani 2 tane daha +4 GB ekleyip 16 GB yaparsanız performans artışı olacaktır. Performans artışının yanı sıra neredeyse izlediğim bütün teknoloji kanalları artık 16 GB RAM gerektiğini söylüyor. Ancak şu an kullandığınız bellekler kaç MHz bir bilgim yok. Yani 2x4 GB 1333MHz bellekler kullanıyor iseniz 1333MHz'i 16 GB yükseltmek ölü yatırım sayılabilir. Onun yerine belleklerinizin tanesini 100-120 TL civarı bir fiyattan satıp 2x8 yaparsanız hem geleceğe dönük bir yatırım olur hem de performans anlamında bir tık daha iyi olur diyebiliriz. Ama dediğim gibi bunlar tamamen bütçeniz ve ilerisi için sizin düşünceniz ile alakalıdır. Yani eğer 2000 MHz belleklere sahip iseniz direkt olarak 2x4 ekleyip 16 GB'da yapabilirsiniz. Yani size kalmış bir şey.

Ancak şu an ilk olarak işlemci ve ekran kartı yenilemelisiniz sonrasında bellek yenilemeye bakmalısınız. Yani bütçenizi öncelik işlemci ve ekran kartı tarafında kullanmalısınız. Sonrasında ise 16 GB sisteme yükseltmelisiniz. Benim düşüncem ve tavsiyem bu şekildedir. Yardımcı olabildiysem ne mutlu. Eğer bir sorunuz olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım.

İyi forumlar.

Tekrardan merhaba,

Hocam öncelikle rica ederim umarım yardımcı olabilirim de sorununuz çözülür. Dediğiniz gibi sistemlerimiz hemen hemen aynı olduğunu için bildiklerimi aktarıp yardımcı olmak istedim. Sıra ile cevaplayayım sorularınızı.

İlk "benim ana kartım PCI 2 destekliyor PCI 3 destekli ekran kartı taksam ne olur? " Sorunuza karşılık olarak;
Hocam hiçbir sorun olmayacaktır. Çünkü anakart-ekran kartı uyumluluğu yok denecek kadar azdır. Önemli olan anakart-işlemci ve bellek uyu mudur? Yani siz o anakarta GTX 750 Ti'da takabilirsiniz, RX 460'da takabilirsiniz ve herhangi bir performans kaybı yaşamazsınız üstüne üstlük ekran kartı değişimi sonrası ciddi bir performans artışı görürsünüz. Anakart-ekran kartı uyumuna kaynak olarak;

Yani bizim bu saydığımız ekran kartları PCI Express X16 slotuna takılıyor ve sizin anakartınız da bu özelliklere sahip. Yani ekran kartı tarafında hiçbir sıkıntı yaşamazsınız.

İkinci olarak işlemci uyumluluğu. Ona da direkt olarak anakartınızın resmi sitesindeki destek bölümünden görebilirsiniz;

Ki burada da anakartınız Phenom II X6 1100T'ye kadar destek vermektedir. Yani işlemci tarafında da sıkıntı yaşamazsınız. (Yeni işlemciyi takmadan bir BIOS güncellemesi en sağlıklısı olacaktır)

Son olarak bellek tarafında bellekleriniz 2x4 GB şeklinde imiş. Anakartınız 4 RAM slotuna sahip. Yani 2 tane daha +4 GB ekleyip 16 GB yaparsanız performans artışı olacaktır. Performans artışının yanı sıra neredeyse izlediğim bütün teknoloji kanalları artık 16 GB RAM gerektiğini söylüyor. Ancak şu an kullandığınız bellekler kaç MHz bir bilgim yok. Yani 2x4 GB 1333MHz bellekler kullanıyor iseniz 1333MHz'i 16 GB yükseltmek ölü yatırım sayılabilir. Onun yerine belleklerinizin tanesini 100-120 TL civarı bir fiyattan satıp 2x8 yaparsanız hem geleceğe dönük bir yatırım olur hem de performans anlamında bir tık daha iyi olur diyebiliriz. Ama dediğim gibi bunlar tamamen bütçeniz ve ilerisi için sizin düşünceniz ile alakalıdır. Yani eğer 2000 MHz belleklere sahip iseniz direkt olarak 2x4 ekleyip 16 GB'da yapabilirsiniz. Yani size kalmış bir şey.

Ancak şu an ilk olarak işlemci ve ekran kartı yenilemelisiniz sonrasında bellek yenilemeye bakmalısınız. Yani bütçenizi öncelik işlemci ve ekran kartı tarafında kullanmalısınız. Sonrasında ise 16 GB sisteme yükseltmelisiniz. Benim düşüncem ve tavsiyem bu şekildedir. Yardımcı olabildiysem ne mutlu. Eğer bir sorunuz olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım.

İyi forumlar.

Aklımda ki tüm soruları giderdiniz gerçekten çok teşekkür ederim sağ olun iyi akşamlar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı