M5A97 Evo RAM'den dolayı mavi ekran

Alpernylc

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Grafik Tasarımcı
Merhabalar,

İki adet hi-level 8gb 1600mhz ddr3 ram'i asus M5A97 evo r.2 anakartıma taktığımda sıkıntılar söz konusu oluyor, birçok hata kapanma mavi ekran vs oluyor, donanımların sürücüleri güncel.
Fakat ram'i tek olarak kullandığımda problem olmuyor bunun nedeni nedir. Diğer ram'i ne yapıcam yoksa yanlış slota mı takıyorum ?

Çözüm önerilerinizi bekliyorum...

Başlıkta yazım hatası olmuş kusura bakmayın.

Anakart sayfanda şu bilgi var:

Due to CPU spec., AMD 100 series CPUs support up to DDR3 1066MHz. With ASUS design, this motherboard can support up to DDR3 1333MHz.

CPU özelliklerinden ötürü, AMD 100 serisi işlemciler 1066 Mhz'e kadar, bu anakartta ASUS dizaynıyla 1333'e kadar olan RAMleri destekliyor.

Yani AMD 100 serisi işlemcin varsa 1066 ve 1333'de dene.

RAMlere MEMTEST86+ ile test de yapsan iyi olur. Geceden başlat, saatlerce sürebiliyor.

İki RAM'in ortak özelliklere mi sahip ? Gecikme değeri vb.

Cevap için teşekkürler,
Ortak özelliklere sahip ikiside aynı ram.
İşlemcim fx8350 memtesti bellekleri ayrı ayrı mı test ediyim yoksa ikisi takılı iken de sağlıklı test gerçekleşir mi ?

Birde bu exe hataları vs sistem yürütmesindeki aksaklıklar windows ile ilgili mi çözemedim bazen hatalar oluyor...

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkür ederim, testi gerçekleştirince sonuçları size bildiririm, ayrıca sürücü denetimi yapmak istiyorum slim drivers iyi bir program mı ?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı